Molla Remzi Uçar: "Miraç'ın yaşandığı Filistin topraklarına sahip çıkmalıyız"
Yarın idrak edilecek Miraç Kandili'nin önemiyle ilgili konuşan İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar, "Rabbimiz, miraçta Müslümanların dikkatini Mescid-i Aksa'ya çekiyor ve orayı sahiplenmemizi bizden istiyor" dedi.
Miracın, İslam âlemi için önemli bir yere sahip olduğunu belirten İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar, bu geceyi namaz, Kur'an ve ibadetle geçirip Gazze'deki Müslümanlara bol bol dua edilmesi gerektiğini söyledi.
Miracın mübarek topraklardan mukaddes olan mekâna yükseliş olduğunu ifade eden Molla Uçar, "Allah'u Teâlâ, Miraç için mekan olarak Mescid-i Aksa'yı seçti. Rabbimiz, Mirac'a, kendi huzuruna Peygamber (sallallahu aleyhi Vesellem)'i kendi evinden alabilirdi fakat Mescid-i Aksa'yı mekân olarak seçti. Bu da aslında biz Müslümanlara bir ders veriyor. O ders de şudur, 'Ey Müslümanlar nasıl ki sizler Mescid-i Haram'da namaza yöneliyor, ona önem gösteriyor ve mübarek görüyorsunuz hakeza Mescid-i Aksa'yı da unutmayınız, orası da mübarek bir mekandır.' Bu şekilde aslında Rabbimiz Müslümanların dikkatini Mescid-i Aksa'ya çekiyor ve orayı unutmayıp sahiplenmemizi bizden istiyor." dedi.
"Mescid-i Aksa'yı aklımızdan çıkarmamamız gerekir"
Miraçta unutulmaması gereken en önemli noktalardan bir tanesinin de namaz olduğunu belirten Molla Remzi Uçar, "Miracı, hüzün yılı dediğimiz Hazret-i Hatice'nin ve amcasının vefatından sonra bir müjde ve umut olarak Rabbimiz Peygamberimize nasip etti. Miraç, Rabbimizin Peygamberimize, 'ya Muhammed eğer yerdekiler seni kabul etmiyorsa ben seni kabul ediyorum, buyur benim huzura gel' diye ona bir çağrıdır. Miraçta unutulmaması gereken en önemli noktalardan bir tanesi de namaz meselesidir. Miraç'ta Allah'ın bizlerden namazı istemesi şunu bizlere öğretmektedir: yücelmemiz ve bizim de Miraçlara ulaşabilmemiz için namaz ibadetini yerine getirmemiz lazımdır. Bir Müslüman her namazıyla ruhen Miraca çıkmakta, o maneviyatı yaşamaktadır. Miracın yaşandığı o mekânı kesinlikle unutmamamız lazım." şeklinde konuştu.
"Bu gece daha fazla Gazze'de ki kardeşlerimize dua edelim"
Miracın gerçekleştiği toprakların Filistin toprakları olduğunu söyleyen Molla Remzi Uçar sözlerini şu cümlelerle noktaladı:
"Filistin toprakları içinde Gazze yer almaktadır. Müslümanların Gazze'yi bu gece unutmamaları lazım. Bu gece daha fazla Gazze'deki kardeşlerimizi hatırlayıp onlara bol bol dua etmeli, maddi ve manevi desteklerimizi onlardan esirgememiz lazım. Bu vesileyle miraç gecemizi ihya edip onu namaz, Kur'an, ibadet ve zikirle ihya etmemiz gerekir. Bu gecemizi mescitlerde ihya edelim." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı ve bugün camilerden okunacak cuma hutbesinde, kâinattaki düzenin Allah’ın varlığına işaret ettiği vurgulanırken, imanın insana huzur verdiği, inançsızlığın ise hayatı anlamsızlaştırdığı ifade edildi.
Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, yılbaşı ve yeni yıl algısına dikkat çekerek, Müslümanların zamanı bir muhasebe vesilesi olarak görmesi gerektiğini vurguladı.
Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aziz Aktan, yılbaşının Müslümanlar için bir kutlama değil, muhasebe ve tefekkür zamanı olması gerektiğini belirterek, yeni yılın iman, ahlak ve sorumluluk bilinciyle karşılanması gerektiğini vurguladı.
Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Öngören, üç ayların manevi önemini değerlendirerek, “Üç aylar, Allah’ın rahmetinin yoğun biçimde tecelli ettiğine inanılan bir süreçtir. Bu rahmet atmosferi, yalnızca kişisel kurtuluş beklentisiyle değil, acı çeken coğrafyalar için hissedilen sorumlulukla da değerlendirilmelidir.” dedi.