Peygamber Efendimiz nezretmeyi neden uygun görmemiştir?

Fetva Kurulu, "nezrin" gönül hoşnutluğuyla verilen "şükür sadakasıyla" bir tutulamayacağını, bu bakımdan İslam'ın teşvik etmediği bu davranıştan uzak durulmasının daha evla olduğunu belirtti.
İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu, "Peygamber Efendimiz nezretmeyi neden uygun görmemiştir?" sorusuna yanıt verdi.
Fetvada, şu ifadelere yer verildi.
"İslam, herhangi bir sebep için nezretmeyi teşvik etmez. Bunun yerine şükür için sadaka vermeyi tavsiye eder. Eğer bir kimsenin Allah'u Teâlâ'dan herhangi bir isteği varsa ve bu istek yerine gelirse şükür niyetiyle sadaka vermesi, 'Ya Rabbi, şu talebim yerine gelirse şu hayırda ya da bu ibadette bulunacağım.' demesinden çok daha hayırlıdır.
Ebu Hureyre'den (radiyallahu anh) rivayet edildiğine göre Efendimiz (aleyhissalatu vesselam) şöyle buyurmuştur:
'Nezir, âdemoğluna, Allah'ın kendisine takdir etmediği hiçbir şeyi yakınlaştırmaz. Ancak nezir, kadere muvafık olur. Nezir sayesinde, cimrinin kendi arzusu ile çıkarmak istemediği, cimriden çıkarılır. (Müslim).'
Hadiste de geçtiği üzere nezir gönülsüz ve karşılıklı vermek demektir. Dolayısıyla gönül hoşnutluğuyla verilen 'şükür sadakasıyla' bir tutulamaz. Bu bakımdan İslam'ın teşvik etmediği bu davranıştan uzak durmak daha evladır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Şahinbey ilçe Müftülüğü tarafından ilk 20'ye giren katılımcılar çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Gaziantep Şahinbey İlçe Müftülüğü tarafından, 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri için Kur'an-ı Kerim'e geçiş programı düzenlendi.
Tüketim çılgınlığına karşı Müslüman bireylerin nasıl bir duruş sergilemesi gerektiğini dile getiren Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Hasan Kiraz, İslam'da israfın haram olduğunu hatırlatarak sade yaşamanın Sünnet-i Nebeviye uygun olduğunu ifade etti.
Türkiye'de lise düzeyinde gerçekleştirilen ilk uluslararası sempozyum olma özelliği taşıyan "3. Uluslararası İmam Hatip Öğrencileri Sempozyumu" Malatya'da düzenlendi.