Peygamber Sevdalılarından "Salavat Seferberliği" açıklaması
Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da "Her Güne Binler Salâvat" sloganıyla salavat seferberliğini başlattıklarını belirterek, tüm herkesi bu seferberliğe katılmaya davet etti.
Mart ve nisan aylarında salavat-ı şeriflere ağırlık vermekle beraber salavat seferberliğinin dillerinin döndüğü kadar tüm hayatları boyunca devam edeceğini ifade eden Şimşek, tüm herkesi salavat çekmeye davet ettiklerini kaydetti.
Açıklamasına, "Şüphesiz Allah ve melekleri, Peygamber'e salat (salavat) ederler. Ey iman edenler! Siz de ona salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin." Ahzab-56 ayeti kerimeyle başlayan Şimşek, "Allah'a ve Resulüne yakın olmak, Allah ve Resulünün razı olduğu ve sevdiği bir kul olmak; bizler için yer ve gök arası mal mülke sahip olmaktan daha çok kıymetlidir." dedi.
"Hazreti Peygamberi gerçek manada sevmek ancak O'nun örnek yaşantısını kendimize rehber edinerek ispatlanabilir"
Allah'ı sevmenin Hazreti Peygambere uymaktan geçtiği gibi Hazreti Peygambere yakın olmanın da O'nu (sallallahu aleyhi vesellem) çokça anmaktan geçtiğini vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:
"Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat okuyandır.' hadis-i şerifi müminlere bir müjde niteliğindedir. Yüce Rabbimizin, 'Habibim' dediği ve âlemlere rahmet olarak gönderdiği, Hazreti Peygamberi gerçek manada sevmek ancak O'nun örnek yaşantısını kendimize rehber edinerek ispatlanabilir."
"Efendimizi sevmenin ölçütlerinden biri de O'na çokça salat ve selâm getirmektir"
İnsanların, muhabbetlerini ifade etme yöntemlerinden birinin de sevdiği kişinin ismini sık sık zikretmesi olduğunu belirten Şimşek, "Resul-i Ekrem Efendimizi sevmenin ölçütlerinden biri de O'na çokça salat ve selâm getirmektir. Zira seven kişi, sevdiğini dilinden ve gönlünden hiç düşürmez. Müminler; O'nu her fırsatta anmalı, her fırsatta 'Allahümme salli alâ Muhammed' veya 'Allahümme salli alâ Muhammed’in ve alâ âli Muhammed' yahut 'sallallahu aleyhi ve sellem' diyerek sevdasını naçiz kelimelere dökmelidir. Böylelikle en sevgiliyi anan diller ve kalpler, mutmain bir hal alır." ifadelerini kullandı.
"Tüm kardeşlerimizi salavat seferberliğine davet ediyoruz"
Bu kutlu yolda her yıl olduğu gibi bu yıl da "Her Güne Binler Salâvat" diyerek salavat seferberliğini başlattıklarını duyuran Şimşek, şunları söyledi:
"Mart ve nisan aylarında salavat-ı şeriflere ağırlık vermekle beraber salavat seferberliğimiz dilimiz döndüğü kadar, kalbimiz atana kadar tüm hayatımız boyunca devam edecektir. Okunacak salavatları www.peygambersevdalilari.com sitemizi ziyaret ederek ekleyebilirsiniz. Kalplerin huzura erişmesine vesile olması temennisiyle mart ve nisan aylarında tüm kardeşlerimizi salavat seferberliğine davet ediyoruz. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aziz Aktan, yılbaşının Müslümanlar için bir kutlama değil, muhasebe ve tefekkür zamanı olması gerektiğini belirterek, yeni yılın iman, ahlak ve sorumluluk bilinciyle karşılanması gerektiğini vurguladı.
Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Öngören, üç ayların manevi önemini değerlendirerek, “Üç aylar, Allah’ın rahmetinin yoğun biçimde tecelli ettiğine inanılan bir süreçtir. Bu rahmet atmosferi, yalnızca kişisel kurtuluş beklentisiyle değil, acı çeken coğrafyalar için hissedilen sorumlulukla da değerlendirilmelidir.” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ve Türkiye’nin 81 ilindeki camilerde okunan hutbenin b8u haftaki konusu kimliğin gelecek üzerindeki önemi olarak belirlendi.
Mardin Artuklu ilçesi Şakir Nuhoğlu Camii İmam Hatibi Abdullatif Bilgin, Regaib Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada, üç ayların Müslümanlar için manevi yenilenme ve iç muhasebe zamanı olduğunu belirterek, önemli gün ve gecelerin toplum üzerindeki etkisine dikkat çekti.