Kerbela şehitleri Halkalı'da anıldı

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin'in ve 72 yareninin Kerbela'da şehit edilişinin yıldönümü dolayısıyla İstanbul Halkalı'da anma töreni yapıldı.
Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin'in ve 72 yareninin Kerbela'da şehit edilişinin yıldönümü dolayısıyla Halkalı'da anma töreni yapıldı.
Küçükçekmece ilçesine bağlı Halkalı semtinde bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen program sabah saat 10:00’da başladı.
Yoğunluğun yaşandığı programda dışarıda kalan katılımcılar için kadın ve erkeklere ayrı ayrı 2 adet dev ekran kuruldu. Salona giremeyen vatandaşlar etkinliği dev ekranlardan takip etti.
Hazreti Hüseyin’in yaşadığı acı ve peygamber ailesine yapılan zulmün hatırlanması, zihinlerde canlı tutulması için her yıl düzenlenen Kerbela programında, Matemiyeler söylendi, sineler dövüldü ve sembolik olarak zincirler takıldı.
Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin yaşadığı katliamı konu alan tiyatro gösteriminde ise duygu dolu anlar yaşayan katılımcılar gözyaşlarına hâkim olamadılar.
Yapılan etkinliğe katılanların büyük çoğunluğunun matemi hatırlattığı için siyahlar giymesi de dikkatlerden kaçmadı.
Halkalıda yapılan etkinliğin yanı sıra yine aynı saatlerde Caferiler tarafından ikinci adres olarak Zeytinburnu Cafer-i Sadık cami önünde de etkinlik yapıldı. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
"Yaz Okulu" kapsamında 15 ülkeden Malatya'ya gelen misafirler, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin konuğu oldu.
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, 25 çocuk için toplu sünnet töreni düzenlenerek çocuklar sünnet edildi.
Bursa'da yaşayan emekli tarih öğretmeni Tuncer Aziz Pekören, binlerce kitap ve hatıra objesiyle kentin kültürel hafızasını diri tutmaya çalışıyor. Yıllar boyunca biriktirdiği kitaplar ve tarihî eşyalarla oluşturduğu bu özel alan, sadece geçmişi sergilemekle kalmıyor; aynı zamanda kültürel bir buluşma noktası işlevi görüyor.
Gastronomi platformu TasteAtlas tarafından açıklanan "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde Gaziantep 18'inci sırada yer aldı.