Necip Fazıl Kısakürek adına sergi açıldı

İstanbul'da 350 yayınevinin katılımıyla açılan kitap fuarında Necip Fazıl Kısakürek adına sergi açıldı.
İstanbul Yeşilköy'de 19 ülke ve Türkiye'den toplamda 350 yayınevinin katılımıyla 5'inci Uluslararası Kitap Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.
Fuarda Necip Fazıl Kısakürek Vakfı tarafından açılan sergide, Kısakürek'e ait el yazmaları, kişisel eşyalar ve kitaplar bulunuyor.
Şairin el yazılarının mevcut olduğu sergide, Kısakürek'in daha önce yayımlanmayan bir yazısı da mevcut.
Necip Fazıl Kısakürek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kısakürek, dedesinin fikirlerini daha iyi anlatabilmek için "Çile" şiirinden yola çıkarak sergiyi açtıklarını söyledi. Kısakürek, "Tek şiir kitabı olan Çile'nin ilk şiiri Çile'dir. Dolayısıyla ilk serginin teması da çiledir." dedi.
Serginin küratörlüğünü üstlenen Kısakürek'in torunu Şeyma Kısakürek ise "Bir Şiir Bir Hayat" sergisinin ilk ayağı olarak başlattıkları bu serginin temasının "çile" olduğunu bildirdi.
Burada dedesinin fotoğraflarına ve kişisel eşyalarına da yer verdiklerini anlatan Kısakürek, "Bu yoğunluk içerisinde tabi ki üstadın hayatında olmazsa olmaz efendi hazretlerinin (Abdülhakim Arvasi) mutlaka bir dokunuşu olması gerekiyordu. 'Biricik Meselem Sonsuza Varmak' diye bir şiiri has odaya açılır ve efendi hazretlerinin kendisine hediye ettiği bir kitap var. İnşallah sergi serisinin devamını da yapacağız." ifadelerini kullandı.
Sergi, 18 Mart Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak. (Nizamettin Aşkin - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
"Yaz Okulu" kapsamında 15 ülkeden Malatya'ya gelen misafirler, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin konuğu oldu.
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, 25 çocuk için toplu sünnet töreni düzenlenerek çocuklar sünnet edildi.
Bursa'da yaşayan emekli tarih öğretmeni Tuncer Aziz Pekören, binlerce kitap ve hatıra objesiyle kentin kültürel hafızasını diri tutmaya çalışıyor. Yıllar boyunca biriktirdiği kitaplar ve tarihî eşyalarla oluşturduğu bu özel alan, sadece geçmişi sergilemekle kalmıyor; aynı zamanda kültürel bir buluşma noktası işlevi görüyor.
Gastronomi platformu TasteAtlas tarafından açıklanan "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde Gaziantep 18'inci sırada yer aldı.