Eski kitapların alım ve satımını yapan Sahaf Hakan Fırat, son zamanlarda sahafçılığa ilginin arttığı söyledi.
Fiyatların uygun olmasından dolayı kitap okumak ve almak isteyen vatandaşlar, bütçelerine uygun olduğu için daha çok sahafları tercih ediyor. Kitap alım ve satım işlerinin yanında özellikle takas usulü ile de kitapları değerlendirdiklerini belirten Adıyamanlı Sahaf Hakan Fırat, son günlerde eski kitaplara ilgilinin arttığına dikkat çekti.
Fırat, “Bizim işimizde genelde takas usulü geçerlidir. Bize bir kitap geldiği zaman onu yarı fiyatına alır, aslı fiyatının yarısına da satarız. Mesela bir roman kitabı 22 lira ise yarı fiyatı 11 lira eder, kitabı 6 liraya alır, tekrar 11 bin lira gibi bir fiyata satarız.” dedi.
Son zamanlarda dolar üzerinden piyasaları alt üst etmek isteyen kapitalistlerin döviz üzerinden oynadıkları oyunların kitap fiyatlarını da etkilediğini dile getiren Fırat, şunları söyledi:
“Sahafçılarda fiyatlar biraz daha uygun olduğu için müşteriler burayı daha çok tercih ediyor. Doların yükselmesi ile birlikte kitaplara da biraz zam geldi. Fiyatlar uygun olduğu için vatandaş sahafları tercih ediyor, ülkelere göre kitap alıyor.”
Kitap almaya gelen insanların daha çok gençler olduğunu onlarında dünya klasiklerini takip ettiklerini dile getiren Fırat, “Bunların haricinde belirli bir yaş grubundaki insanlarda kitap alıyor. Onlar için de uygun kitaplar neyse kendilerine yardımcı oluyoruz.” dedi.
Kitapları isteyenlerin isteklerine göre rahatlıkla ulaşabilmeleri için kategorilere ayırdığını söyleyen Fırat, “Müşteri geldiği zaman onlara yardımcı olabilmek için kitapları çok iyi tanımaya çalışıyoruz. Bir yazar sorduğunda biraz daha araştırıp daha iyi öğrenmeye çalışıyoruz. Kitaplarımızı bağlantı sosyal medya üzerinden de yapıyoruz. Orada da bazen soranlar oluyor.” diye konuştu. (Cemil Özdaş - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
"Yaz Okulu" kapsamında 15 ülkeden Malatya'ya gelen misafirler, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin konuğu oldu.
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, 25 çocuk için toplu sünnet töreni düzenlenerek çocuklar sünnet edildi.
Bursa'da yaşayan emekli tarih öğretmeni Tuncer Aziz Pekören, binlerce kitap ve hatıra objesiyle kentin kültürel hafızasını diri tutmaya çalışıyor. Yıllar boyunca biriktirdiği kitaplar ve tarihî eşyalarla oluşturduğu bu özel alan, sadece geçmişi sergilemekle kalmıyor; aynı zamanda kültürel bir buluşma noktası işlevi görüyor.
Gastronomi platformu TasteAtlas tarafından açıklanan "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde Gaziantep 18'inci sırada yer aldı.