Diyarbakır 8'inci kitap fuarına gelen yayınevlerinin temsilcileri ve yazarları, yoğun teveccühe rağmen misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirttiler.
Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen Diyarbakır 8'inci kitap fuarına Türkiye'nin farklı illerinden çeşitli alanlarda neşriyatlarda bulunan yayınevi temsilcileri ve yazarlar katılıyor.
30 Kasım Cumartesi günü açılışı gerçekleşen kitap fuarında kültür, sanat, tarih, eğitim ve çocuklara yönelik hikaye ve roman gibi çeşitli alanlarda kitaplar bulunuyor.
Sektör temsilcileri, yazarlarıyla beraber açtıkları stantlarda eserlerini sergiliyor.
Yaklaşık bir haftalık fuar süresince Diyarbakırlıların teveccühünden memnun kalan sektör temsilcileri ve yazarlar, son gün olan yarın da hizmet vermeye devam edecek.
"Eserlerimizi bazen hediye ediyor bazen de satıyoruz"
Fuar alanında Kur'an-ı Kerim ve Risale-i Nur neşriyatlarında hizmet veren sektör temsilcilerinden Hişyar Şebu, sosyal medya platformlarının ciddi bir rolünün olduğunu belirterek toplumda genel olarak okuma alışkanlığının düşük olduğuna vurgu yaptı.
Hişyar Şebu
Fuarın geçen seneye nazaran sakin geçtiğini belirten Şebu, "Bunun sebepleri de ekonomik, sosyolojik ve sosyal medyadır. Kur'an-ı Kerim ve Risale-i Nur üzerinden yayın yapıyoruz. Risale-i Nur dikkat çeken bir eserdir. Bilenler geliyor. Bilmeyenler de 'Bunlar nedir?' diye sorduklarında sosyolojisine uygun şekilde kitapları ve meseleleri sunuyoruz. Dikkatlerini çekerse o tarzda bir satın alma oluyor. Bazen hediye ediyor bazen de satıyoruz." dedi.
Şebu, "Diyarbakır okuma yönünden fena değil. Okuma seviyesi yüksek ama ekonomik krizden dolayı talepler düşebiliyor. Tabi ki sosyal medya da çok etkili. Genelde insanlar meseleleri sosyal medya üzerinden öğrenmek istiyor. Genel olarak kitap okuma alışkanlığımız düşük. Kürtçe yayın konusunda bir atak var, o da iyidir. Kürtçe yayın yapan neşriyat ve kitapevleri orta derecede bir satış gerçekleştirdiler." ifadelerini kullandı.
"Reyonlarda üniversite hazırlık alanlarına çok ciddi bir teveccüh var"
Üniversite hazırlık kitapları alanında açtığı stantta öğrencileriyle bir araya gelen yazarlardan Cüneyt Uzunlu, oluşan teveccühten genel olarak memnun olduklarını belirterek şunları söyledi:
"Yayınevi olarak geniş bir yayın ağına sahibiz. Bunun etkisi olsa da Diyarbakır üzerinde hem diğer reyonlara hem de üniversite hazırlık alanlarına çok ciddi bir teveccüh var. Özellikle fuarın TÜYAP tarafından organize edilmesi bir artı sağlamış. Çok düzenli ve verimli geçiyor. Okullarımız kafileler halinde geliyor. Olabildiğince uygun fiyatlara vermeye çalışıyoruz. Genel durumdan oldukça memnunuz."
Cüneyt Uzunlu
Uzunlu, "Yakın zamanda İstanbul ve Ankara'da kitap fuarına katıldık. Burada da Diyarbakır'ın şanına yakışır bir organizasyon söz konusu. Tüm yayınlar güzel bir çalışma yapmış. Gelen misafirlerimizi oldukça iyi ağırlamaya çalışıyoruz. Ben oldukça başarılı buluyorum. Şu an yaklaşık 3,5 milyon insan üniversite sınavına giriyor. Bunun bir yansıması olsa da öğrenciler artık çalışmalarını belli bir noktaya getirdiler, deneme sınavı çözmek istiyorlar. Ondan dolayı özellikle soru bankalarından ziyade deneme ürünlerimize yoğun bir rağbet söz konusu." şeklinde konuştu.
"Pazar günü son gün olduğundan ciddi bir yoğunluk bekliyoruz"
Uzunlu ile aynı alanda çalışmalar yürüten sektör temsilcilerinden Ali Aydın ise fuar süresince fiyat konusunda öğrencilere tanıdıkları kolaylıkların yanında fuar geleneği gereğince yarın farklı kampanyalarla çalışmalarını yürüteceklerinin altını çizdi.
Aydın, "Biz 4, 8 ve YKS öğrencileri için hazırlık kitapları satıyoruz. Öğrenciler daha çok matematik, fen, fizik, kimya, biyoloji sayısal alandaki kitapları tercih ediyorlar. Öğrenciler fiyatlardan biraz ürküyorlar. Biz de öğrencilerimiz faydalansınlar diye uygun ve kampanyalı vermeye çalışıyoruz. Sabah, öğle ve akşam saatlerinde çok ciddi yoğunluk oluyor. Yetiştiremiyoruz, aynı anda 3 müşteriyle ilgilenmeye çalışıyoruz. Hafta sonları da çok ciddi yoğunluk oluyor. Pazar günü de son gün olduğundan bir yoğunluk bekliyoruz. Biz de son gün ürünlerimiz kampanyalı bir şekilde vermeye çalışacağız. Tüm stantlar beklentilerinin karşılığını almış durumda." diye belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde yer alan tarihi Şuayb Şehri’nde arkeolojik kazı çalışmalarına başlandı.
Adana'nın Seyhan ilçesinde seyyar esnaflık yapan Ufuk Öncü, Osmanlı macununun tarihini ve özel yapım sürecini anlatarak, bu eşsiz lezzeti tatmayanları Adana Büyüksaat'e davet etti.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF)’in organize ettiği, İstanbul Kâğıthane Belediyesi ev sahipliğinde Hasbahçe etkinlik alanında başlayan 6.Geleneksel Malatya Tanıtım Günlerinin açılış törenine katıldı.