Iğdır'da Aşura etkinliği

Hz. Hüseyin’in Kerbela’da yarenleri ile birlikte şehit edilişinin 1376. yıl dönümü nedeniyle Iğdır’da anma etkinliği düzenlendi.
Hz Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da yarenleri ile şehit edilişinin 1376. yıldönümü nedeniyle Iğdır'da anma programı düzenlendi.
Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişi nedeniyle Zübeyde Hanım Bulvarın da düzenlenen programa binlerce kişi katıldı. Program sırasında katılımcıların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
Meydana yürüyen gençler, zincirlerle dövünerek sineye vurdular. Okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Ehlibeyt Derneği Başkanı Veli Beder, yıllardır yas geleneğinin sürdüğünü belirterek, burada binlerin Hz. Hüseyin'e olan sevgilerinden dolayı toplandığını söyledi. Beder, "Hz. Hüseyin'i Caferiler olarak yüreğimizde hissediyoruz. Yıllar önce meydana gelen bu olayı ehl-i beyt dostları olarak yıllardır yaşatıyoruz, yaşatacağız." dedi.
Konuşmaların yapıldığı programda, mersiyeler okundu, Hz. Hüseyin ve yarenleri için ağıt yakıldı. Programda Kerbela kıyımını anlatan tiyatro gösterisi gözyaşıyla izlendi.
Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte Caferiler, kan akıtmak yerine Kızılay'a 500 üniteden fazla kan bağışında bulundular. Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Behlül Salmanlı, günün önemi ve düzenlenen anma töreniyle ilgili bilgi verdi.
Kent merkezinin dışında merkeze bağlı Hakmehmet köyünde, Aralık ve Tuzluca ilçelerinde de anma törenleri düzenlendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
"Yaz Okulu" kapsamında 15 ülkeden Malatya'ya gelen misafirler, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin konuğu oldu.
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, 25 çocuk için toplu sünnet töreni düzenlenerek çocuklar sünnet edildi.
Bursa'da yaşayan emekli tarih öğretmeni Tuncer Aziz Pekören, binlerce kitap ve hatıra objesiyle kentin kültürel hafızasını diri tutmaya çalışıyor. Yıllar boyunca biriktirdiği kitaplar ve tarihî eşyalarla oluşturduğu bu özel alan, sadece geçmişi sergilemekle kalmıyor; aynı zamanda kültürel bir buluşma noktası işlevi görüyor.
Gastronomi platformu TasteAtlas tarafından açıklanan "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde Gaziantep 18'inci sırada yer aldı.