Zamlara rağmen kitap fuarına yoğun ilgi gösterildi
Batman düzenlenen kitap fuarıyla ilgili konuşan organizatörler, zamlar ve yağışlı havaya rağmen fuara ilginin sevindirici olduğunu söylediler.
"2. Batman Kitap Fuarı" geçen pazar sona erdi; ama yankıları hâlâ sürüyor. Yağışlı havaya rağmen vatandaşların fuara akın etmesi başta organizatörler olmak üzere herkesi sevindirdi.
Fuarla ilgili İLKHA muhabirine düşüncelerini paylaşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, bölge halkının kitaba olan ilgisinin iyi olduğunu söyledi.
Aslanlı, "Evvela paydaşlarımıza, basınımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çok yoğun bir fuar geçirdik, daha önce de biz bu yoğunluğu tahmin ediyorduk. Çünkü doğunun çocukları oldukça okuyor özellikle Malatya ve Batman çok okuyan şehirlerarasında. Geçen sene düzenlediğimiz fuar tabiri caiz ise prova gibiydi. Yayınevi çeşitliliği, sıkıntılar noktasında kısmen eksiklerimiz vardı, bu sene çok daha iyi oldu. Bütün yayınevlerinin katıldığı bir fuardı, ıskontolarımız da fena değildi." dedi.
"Daha büyük bir fuar gelecek sene bizi bekliyor"
Gelecek sene aynı yerde daha güzel bir fuar düzenleyeceklerini belirten Aslanlı, "Gelen zamlara rağmen bu sene çok iyi bir rağbet vardı. Yerimiz çok uygun ve güzeldi. İnşallah aynı yerde biraz daha büyük bir fuar gelecek sene bizi bekliyor. Daha çok katılımcı bir fuar görmek istiyoruz. Önümüzdeki sene çok daha kapsamlı, verimli bir fuar yapacağız." ifadelerini kullandı.
"Güneydoğu, Ege ve Karadeniz’den daha çok okuyor"
Fuarın organizatörlerinden Mustafa Cangir de yaptığı açıklamada, ikincisini düzenledikleri Batman Kitap Fuarının geçen seneye göre biraz daha yoğun ilgi gördüğünü, güzel geçtiğini belirtti.
Cangir, "Fuarın hem bulunduğu konumda çok güzel ve ulaşımı kolay bir yerdi. Kitap fuarındaki ilgi her şeyden önce Batmanlılardan kaynaklanıyor, Güneydoğu okuyor. Ege, Karadeniz’den daha çok okuyor Güneydoğu. Dolayısıyla yazarlar ve yayıncılarda çok memnundu." diye konuştu.
"Türkiye’de Batman en iyi kitap fuarları arasında"
Batman kitap fuarının çok güzel geçtiğini ve Türkiye’de konuşulan, örnek gösterilen bir fuar durumuna geldiğini vurgulayan Cangir, "Biz ilgiden, alakadan, okuyucularımızdan çok memnun kaldık. Yayınevleri hem iyi satış yaptıkları hem de iyi ağırlandıkları için çok memnun ayrıldılar. Geçen sene bazı yayınevlerini davet ederken bir soru işareti vardı kafamızda; ama bu sene geçen sen gelenlere koşa koşa geldiler ve çok hazırlıklı geldiler. Geçen sen ilk açtığımız gün stantlar tam dolu değildi; ama bu sene stantlar ağzına kadar doluydu. Türkiye’de büyük şehirler hariç, Batman en iyi kitap fuarları arasında. Batman’da potansiyel var, geliştirilmeli, devam ettirilmeli bence. Kültürel faaliyetler bir iki senede sonuç veren organizasyonlar değildir; ama altyapı, üstyapı gibi projelerden daha önemli olduğunu düşünüyorum." açıklamasında bulundu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman 8'inci Kitap Fuarı'na katılan Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı ve yazar Mehmet Göktaş, Gazze'de yaşananlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Kötümser olmaya gerek yok. İslam gürül gürül geliyor, kimse moralimizi bozmasın." dedi.
Şanlıurfa’da kebap ustalarından Şemsettin usta, sade kebap yapımında dikkat edilmesi gereken aşamaları anlattı. Etin hazırlanışından pişirme sürecine kadar tüm detayları paylaşan usta, kebapta lezzetin malzemeden çok ustalıkta gizli olduğunu söyledi.
Yüzyıllardır nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim kent Mardin’in kadim mirası olan güvercin, dedelerden kalma bir gelenek olup birçok bölgeye de öncülük etmeye devam ediyor.
Adana’da değişen yaşam temposu, yemek saatlerini de etkiledi; vatandaşlar gündüz sıcaklarından kaçıp gece yemek yemeye yönelirken kentte yeni bir gece kültürü doğdu.