Taş kömürü ithalatı arttı

TÜİK verilerine göre son 5 yıllık dönemde taş kömürü ve linyit üretim miktarları düşerken, taş kömürü ithalatı arttı.
TÜİK verilerine göre kömür üretimi 2015 yılında 44 milyon 129 bin 524 ton oldu. Son 5 yıllık dönemde ise taş kömürü ve linyit üretim miktarları düşerken, taş kömürü ithalatı arttı.
Türkiye'de kömür cinslerine göre toplam üretim miktarına (taş kömürü, linyit ve asfaltit) bakıldığında yüzde 95'inin linyit, yüzde 3'ünün taşkömürü ve yüzde 2'sinin de asfaltit kömüründen oluştuğu görüldü. Son beş yıllık dönemde taşkömürü ve linyit üretim miktarları düşerken, taş kömürü ithalatı arttı.
Linyit kömürünün yüzde 89'u termik santrallerde tüketildi
Katı yakıtların 2015 yılında teslimat yerlerine göre dağılımları incelendiğinde; linyitin yüzde 89'u ve taşkömürünün yüzde 44'ü termik santrallerde tüketildi. Linyit kömürü sanayide yüzde 6 oranında tüketilirken taşkömürünün yüzde 21'i kok tesislerinde, yüzde 8'i ise sanayide tüketildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Küresel piyasalarda altının onsu 3 bin 338 dolardan alıcı buluyor. Çeyrek altın ise Kapalıçarşı'da 7 bin 75 TL'den satılıyor.
Dolar/TL, 16 Temmuz sabahında 40,20 civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 46,80 seviyesinde el değiştiriyor.
Türkiye'nin ihracatında ikinci sırada yer alan Ege Bölgesi, 2025 yılının haziran ayında ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,3 artırarak 3 milyar 434 milyon dolara çıkardı.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yerel esnafın yaşadığı sıkıntıların çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.