"Eski bayramlarda hayır ve bereket vardı"
Eski bayramlarda hayır ve bereketin olduğunu söyleyen 60 yaşındaki Emine Akdağ, eski bayramları anlattı.
İslam aleminde önemli bir yere sahip olan Ramazan Bayramı büyük bir coşku ve manevi haz ile idrak edilmeye devam ediyor.
Ramazan Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Karaköprü Köyünün yerlilerinden 60 yaşındaki Emine Akdağ, eski Ramazanlarla şimdiki günleri kıyasladı.
Eskiden küçücük bir şeyle bile mutlu olduklarını söyleyen Akdağ, bayram öncesi bayramlıklarını yastığın altına koyduklarını söyledi.
"Amcalarımızın evine tek tek gidip ellerini öperdik"

Emine Akdağ
Akdağ, "Eski bayramlar hoştu. Eski bayramlarda hayır ve bereket vardı. Bayram akşamı annemiz elimize kına yapardı. O gece sevinçli bir şekilde uyurduk. Babamızın bize aldığı giysi ve ayakkabıyı yastığımızın altına koyup saklardık. Sabah olunca bayramlıklarımızı giyerdik. Amcalarımızın evine tek tek gidip ellerini öperdik. Çocuktuk o zamanlar, hangi amcamızın bize harçlık vereceğini düşünürdük. Bize 50 kuruş, 25 kuruş verirdi. Para ve şeker toplardık." dedi.
"Eski bayramlar güzeldi"
Eski bayramların bir tadının olduğunu ifade eden Akdağ, "Amca ve halalarımız, babamızın büyük olmasından dolayı babamızın bayramını kutlardı. Babam bayramda külünçe pişirirdi. Köylerden gelen konu komşuların külünçelerini pişirirdi. Eski bayramlar güzeldi, bir hayrı bereketi vardı. Konu komşularla bayramlaşırdık. Gelen misafirlerimize yemek ikram ederdik." şeklinde konuştu.
"Şimdiki bayramlardan çok fazla bir şey anlamıyoruz"

Şimdiki bayramlar hakkında konuşan Akdağ, "Şimdiki bayramlardan çok fazla bir şey anlamıyoruz. Eskiden her şeyde bir neşe, bir zevk vardı. Naylon ayakkabı giysek bile sevinirdik. Eski bayramlar, eski neşe yok. Şimdi yaşama sevinci, zevk diye bir şey kalmamış. Eskiden akrabalık da güzeldi. Konu komşu herkesten muhatap olurduk. Her şey önceden çok iyiydi." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye gastronomi dünyasının önemli organizasyonlarından biri olan 22'nci Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, 17–20 Aralık tarihleri arasında Bahçelievler Kongre Merkezi’nde, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) organizasyonuyla gerçekleştiriliyor.
Doğu Türkistan’ın bağımsızlık mücadelesinin sembol isimlerinden, devlet adamı, tarihçi ve mütefekkir Mehmet Emin Buğra , vefatının 60'ıncı yıl dönümünde uluslararası bir sempozyumla yâd edilecek.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 'Bir Değer, Bir Ömür' ve 'Yaşayan Miras' Projesi kapsamında, geleneksel el sanatlarını yaşatmaya devam eden ustaları ziyaret etti.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Mevlâna, zihinsel esneklik dediğimiz ‘kognitif fleksibilite’yi öğretir. Olaylar karşısında esnek olmayı, değişimle mücadele etmek yerine değişimi yönetmeyi tavsiye eder. Çünkü değişime en çok direnen kişiler, düşünce katılığı yüksek olan, inatçı kimselerdir.” dedi.