Havaların soğumasıyla birlikte balıkçı tezgahları hareketlendi

Şanlıurfa’da sonbaharın gelmesi ve havaların da soğuması ile birlikte vitamin ve mineral kaynağı olan balığa talep arttı.
Şanlıurfa’da hava sıcaklığının yazın çok yüksek olmasından dolayı tüketimi çok az olan balık, havaların soğumasıyla birlikte balıkçı tezgâhlarında yerini aldı.
Türkiye’nin dört bir yanından günlük olarak getirilen balıklar, balıkçılar tarafından temizlenerek, istenirse ızgarada ve yağda pişirilerek satılıyor.
Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden dolayı bilim adamlarının tavsiye ettiği balık, kırmızı ete göre bütçeye daha uygun geliyor.
Balıkçılar, balığın birçok hastalığa iyi geldiğini belirterek, Urfalıları haftada 2-3 kez balık yemeye davet ediyor.
Balıkçı Mustafa Demirkol, balık sezonun açılmasıyla ilgili olarak İLKHA'ya konuştu.
"Balıklar tezgâha inmeye başladı"
Mustafa Demirkol
Demirkol, "Havaların serinlemesiyle birlikte Şanlıurfalıların balığa talebi arttı. Balık çeşitlerimiz bol, hem temizliyoruz hem pişiriyoruz. Ayrıca burada salonumuz da var servis de yapıyoruz. Şu anda hormonsuz kalan tek sağlıklı besin balık kaldı. Bir aydır havaların serinlemesiyle balıklar tezgâha inmeye başladı. Havalar soğudukça balıklar daha lezzetli olur." dedi.
"Her bütçeye göre balık çeşitleri var"
Balık fiyatlarına da değinen Demirkol, "Havaların serinlemesiyle birlikte satışlarımız da açıldı. Balık fiyatları da uygun. Her bütçeye göre balık çeşitleri var. Balık fiyatları pişmiş 100 TL, çiğ olanlar 70 TL, Çupra 200 TL, Mercan ve Sarı kanat 150 TL." şeklinde konuştu.
"OMEGA 3 ve proteini fazlaca içeren bir besin"
Balığın faydalarını da anlatan Demirkol, "Balığın damar tıkanıklığı ve hafıza kaybına faydası vardır. Ayrıca balık OMEGA 3 ve proteini fazlaca içeren bir besin. Balıklarımız Türkiye'de bulunan bütün denizlerden geliyor. Hamsi Trabzon'dan geliyor; diğer balıklarımız İskenderun, Mersin ve Hatay dan geliyor." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mustazaflar Cemiyeti tarafından 10 Muharrem Aşura Günü dolayısıyla düzenlenen “Ümmetin Kerbelası Gazze” temalı program yoğun katılımla gerçekleşti.
Malatya’nın Akçadağ ilçesinde kullandığı iş makinesinin altında kalan operatör, hayatını kaybetti.
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi ile kent merkezi arasındaki karayolunda meydana gelen motosiklet kazasında, 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Şanlıurfa’da, 10 Muharrem Aşure Günü dolayısıyla “Çağın Kerbelası: Gazze” temasıyla düzenlenen programda, Kerbela şehitleriyle birlikte Gazze’de katledilen mazlumlar dualarla anıldı.