Şanlıurfa'da deprem yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu

Şanlıurfa'da 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemesi almak isteyen konutları hasar gören ev sahipleri, Ziraat Bankası şubeleri önünde metrelerce kuyruk oluşturdu.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından konutları hasar gören ev sahiplerine yönelik 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlanınca Ziraat Bankası şubeleri önünde metrelerce kuyruk oluştu.
AFAD koordinasyonunda depremden etkilenen 10 ildeki vatandaşlara 10 bin TL'lik deprem yardımı ödemeleri yapılmaya başlandı.
Hane başı 10 bin TL'lik deprem yardımının başladığının duyurulması üzerine yardımların hesaba veya isme yatırılacağı Ziraat Bankası önünde yoğunluk oluştu.
Banka şubelerinin önünde bu sabah itibariyle metrelerce sıra kuyruklarının oluştuğu görüldü. Kimi vatandaşlar ödeme almak için geceden sıraya girdiğini söyledi.
Uzun kuyruklardan dolayı bazı vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Bazı vatandaşlar ise ihtiyacı olmayanın bile sıraya girdiğini söyleyerek tepki gösterdi.
"Kimin evi yıkılmışsa onlara ödeme yapılsın"
Kadir İnci
Paraya ihtiyacı olmayanın parayı bağışlamasını tavsiye eden Kadir İnci, "Buradakilerin yüzde 80'ninin evinde bir şey yok ama gelip para sırasına girmiş. Parayı almayın ki devlette evi yıkılana ve sokakta olana parayı versin. Kimin evi yıkılmışsa onlara ödeme yapılsın. Evi yıkılmayana da ödeme yapıldı. Evinde hasar olmayan şahıs bile para sırasına girmiş. Paraya ihtiyacı olmayanlar parayı devlete ya da fakirlere bağışlasın. Evinde hasar ve paraya da ihtiyacın yoksa parayı evi yıkılana, çoluk çocuğunu ölen insanlara bağışlansın. " dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana, Gaziantep, Antalya, Hatay ve Kahramanmaraş merkezli 10 ilde düzenlenen jandarma operasyonlarında 5 organize suç örgütüne darbe vurulduğunu açıkladı. 74 şüpheli yakalandı, 38'i tutuklandı.
Şanlıurfa’da bir apartmanın giriş katında çıkan yangında 1’i çocuk 3 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
Ülkenin birçok bölgesinde bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz, Erzincan, Ardahan, Gaziantep ve Kilis çevreleri için kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, Hakkâri ve Kuzey Ege'de rüzgâr şiddetini artıracak. Güneydoğu'da ise toz taşınımı etkili olacak.
Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle Türkiye'yi ziyaret edecek.