Batman Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin yapım çalışmaları hızlandı

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesine tahsisli arazide geçtiğimiz günlerde başlayan temel kazma çalışmalarının ardından yapım çalışmaları hızlandı.
Şehir stadının hemen yanında bulunan kampüs alanında sürdürülen projede "Çivi Çakma ve Beton Dökme Töreni"nin 15 Kasım'da gerçekleştirileceği bildirildi.
Yaklaşık 26 bin metrekarelik alanın üniversiteye tahsis edildiği projede, Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi binası, 4 bin metrekarelik kapalı bir alanda yükselecek.
İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte 84 ünit, 7 laboratuvar, 4 derslik, 70 ofis, 189 kişilik konferans salonu ve 169 araç kapasiteli otoparka ev sahipliği yapacak olan hastane, hem öğrencilere eğitim imkânının yanı sıra bölge halkına ağız ve diş sağlığı konusunda nitelikli bir sağlık hizmeti sağlayacak.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, inşaatın hızla devam ettiğini belirterek; "Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanemizin inşaatının yükselmesinin ilk adımı olarak 15 Kasım'da çivi çakma ve beton dökme töreni gerçekleştiriyoruz. Desteklerinden ötürü Sayın Valimize, Sayın Vekilimize ve emeği geçen herkese Batman Üniversitesi öğrencileri ve hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum." dedi.
Rektör Demir, üniversiteye tahsisli arazide ihtiyaç duyulan Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binalarının da inşa edilerek "Sağlık Bilimleri Kampüsü" oluşturulmasının planlandığını sözlerine ekledi.
Projelerin tamamlanmasıyla üniversitenin sağlık alanındaki öğretim ve hizmet kapasitesinin artacağı bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyetisyen Zehra Göktaş Asrak, yaz aylarında artan sıvı ve mineral kaybının yalnızca su içerek giderilemeyeceğini belirterek, beslenme düzeninin fermente süt ürünleriyle desteklenmesi gerektiğini vurguladı; ayrıca, yaz mevsimini sağlıklı geçirmek için öğün atlamadan, hafif, düşük tuzlu ve lif oranı yüksek gıdalarla beslenmenin önemine dikkat çekti.
Diş Hekimi Murat İnce, toplumda yaygın olarak yapılan bazı hataların diş sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkiler oluşturduğunu belirtti.
Tıbbi olarak pek çok enfeksiyona karşı etkisi olan sünnetin, yenidoğan döneminde yapılması birçok avantaj sağıyor.
Sosyal medyanın sosyal fobiyi desteklediğini de anlatan Prof. Dr. Tarhan, “Ellerinden düşmeyen tabletler, onların sosyal becerilerinin gelişmesini engelleyerek kaçıngan bir kişilik yapısına yol açıyor. Belki sosyal fobik gibi görünmüyorlar ama tembelleşiyorlar, yetenekleri köreliyor." dedi.