Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesine tahsisli arazide geçtiğimiz günlerde başlayan temel kazma çalışmalarının ardından yapım çalışmaları hızlandı.
Şehir stadının hemen yanında bulunan kampüs alanında sürdürülen projede "Çivi Çakma ve Beton Dökme Töreni"nin 15 Kasım'da gerçekleştirileceği bildirildi.
Yaklaşık 26 bin metrekarelik alanın üniversiteye tahsis edildiği projede, Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi binası, 4 bin metrekarelik kapalı bir alanda yükselecek.
İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte 84 ünit, 7 laboratuvar, 4 derslik, 70 ofis, 189 kişilik konferans salonu ve 169 araç kapasiteli otoparka ev sahipliği yapacak olan hastane, hem öğrencilere eğitim imkânının yanı sıra bölge halkına ağız ve diş sağlığı konusunda nitelikli bir sağlık hizmeti sağlayacak.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, inşaatın hızla devam ettiğini belirterek; "Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanemizin inşaatının yükselmesinin ilk adımı olarak 15 Kasım'da çivi çakma ve beton dökme töreni gerçekleştiriyoruz. Desteklerinden ötürü Sayın Valimize, Sayın Vekilimize ve emeği geçen herkese Batman Üniversitesi öğrencileri ve hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum." dedi.
Rektör Demir, üniversiteye tahsisli arazide ihtiyaç duyulan Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binalarının da inşa edilerek "Sağlık Bilimleri Kampüsü" oluşturulmasının planlandığını sözlerine ekledi.
Projelerin tamamlanmasıyla üniversitenin sağlık alanındaki öğretim ve hizmet kapasitesinin artacağı bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İçerisinde bulunduğumuz soğuk havalarda soba zehirlenmeleri vakalarının arttığına dikkat çeken uzmanlar, alınabilecek bazı önlemlerle istenmeyen olayların önlenebileceğini belirtiyor.
Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Semih Canpolat, diyabetli toplam insan sayısının 2030 yılına kadar 643 milyona çıkacağının tahmin edildiğini söyledi.
Dünya Zatürre Günü dolayısıyla açıklama yapan uzmanlar, yapılacak aşılama ile dünyada 700 bin çocuğun hayatının kurtarılabileceğini söylüyor.