Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesine tahsisli arazide geçtiğimiz günlerde başlayan temel kazma çalışmalarının ardından yapım çalışmaları hızlandı.
Şehir stadının hemen yanında bulunan kampüs alanında sürdürülen projede "Çivi Çakma ve Beton Dökme Töreni"nin 15 Kasım'da gerçekleştirileceği bildirildi.
Yaklaşık 26 bin metrekarelik alanın üniversiteye tahsis edildiği projede, Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi binası, 4 bin metrekarelik kapalı bir alanda yükselecek.
İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte 84 ünit, 7 laboratuvar, 4 derslik, 70 ofis, 189 kişilik konferans salonu ve 169 araç kapasiteli otoparka ev sahipliği yapacak olan hastane, hem öğrencilere eğitim imkânının yanı sıra bölge halkına ağız ve diş sağlığı konusunda nitelikli bir sağlık hizmeti sağlayacak.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, inşaatın hızla devam ettiğini belirterek; "Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanemizin inşaatının yükselmesinin ilk adımı olarak 15 Kasım'da çivi çakma ve beton dökme töreni gerçekleştiriyoruz. Desteklerinden ötürü Sayın Valimize, Sayın Vekilimize ve emeği geçen herkese Batman Üniversitesi öğrencileri ve hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum." dedi.
Rektör Demir, üniversiteye tahsisli arazide ihtiyaç duyulan Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binalarının da inşa edilerek "Sağlık Bilimleri Kampüsü" oluşturulmasının planlandığını sözlerine ekledi.
Projelerin tamamlanmasıyla üniversitenin sağlık alanındaki öğretim ve hizmet kapasitesinin artacağı bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uzman Diyetisyen Ayşe Şura korkmaz, diyet yaptığı halde kilo veremeyen insanların bünyelerine uygun şekilde yemek yemesi ve doğru bir şekilde diyet yapması gerektiğini belirtti.
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi uzmanı Dr. Rafet Yıldırım, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda antibiyotik kullanımının çoğu zaman gereksiz olduğunu belirtti.
Uzmanlar, mide yanması ve reflüye karşı; yemekten hemen sonra uzanmamayı, yavaş ve iyi çiğneyerek yemeklerin tüketilmesini öneriyor.
İlaç fiyatlarını belirlemek için kullanılan sabit kur uygulamasının düşük olması, hem ilaç şirketlerinin Türkiye’den çekilmesine hem de ilaç sıkıntısının artmasına neden olduğunu belirten eczacılar, yetkililerden çözüm yolları bekliyor.