Coronavirus vakaları 3 ilde yüzde 100 arttı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Coronavirus vakalarının son iki haftada Adana, Samsun ve Ordu'da yüzde 100, İzmir ve Konya'da ise yüzde 50 artığını söyledi.
Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"İzmir, Adana, Samsun, Bursa, Ordu, Gaziantep ve Konya İl Sağlık Müdürlerimizle online görüşmemizi tekrarladık. Bu illerimizde salgının seyrini yakından takip ediyoruz.
Son iki haftada İzmir ve Konya’da yüzde 50 vaka artışı, Adana, Samsun ve Ordu’da yüzde 100 vaka artışı var. Başta İzmir, Adana ve Samsun olmak üzere bu illerimizde hastanelerimiz ve sağlık personelimiz büyük bir yükün altında. Salgınla mücadelede fedakârlık sınavımız devam ediyor."
İZMİR, ADANA, SAMSUN, BURSA, ORDU, GAZİANTEP ve KONYA İl Sağlık Müdürlerimizle online görüşmemizi tekrarladık. Bu illerimizde salgının seyrini yakından takip ediyoruz. pic.twitter.com/t6wn2jDIDI Son iki haftada İZMİR ve KONYA’DA %50 vaka artışı, ADANA, SAMSUN ve ORDU’DA %100 vaka artışı var. Başta İZMİR, ADANA ve SAMSUN olmak üzere bu illerimizde hastanelerimiz ve sağlık personelimiz büyük bir yükün altında. Salgınla mücadelede fedakarlık sınavımız devam ediyor.
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman İl Sağlık Müdürlüğü, üniversite öğrencileri ve personeline yönelik tütün kullanımının sağlık üzerindeki etkilerini konu alan bir bilgilendirme semineri gerçekleştirdi.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Tip 1 diyabet tanısı bulunan iki çocuğa ilk kez insülin pompası uygulaması yapıldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri, kanser vakaları ve ölümlerinde son derece çarpıcı bir tablo ortaya çıkardı. Ağrı, yüzde 21,7 oranıyla kansere bağlı en çok ölümün yaşandığı il olarak kayıtlara geçti. Bu yüksek oran, bölgedeki sağlık koşullarını, çevresel faktörleri ve erken teşhis imkânlarını yeniden gündeme getirdi.
Soğuk havaların etkisini artırmasıyla birlikte grip, nezle ve bronşit vakalarında artış yaşanırken uzmanlar, kış aylarında çocukların bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Harran Üniversitesi Hastanesinden yapılan açıklamada ailelere önemli uyarılarda bulunuldu.