DÜ'de 'Dünya Kalp Günü' konferansı

Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi tarafından “Dünya Kalp Günü” etkinliği düzenlendi.
Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi tarafından "Dünya Kalp Günü" etkinliği düzenlendi. Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Toprak bir konuşma yaptı.
Toplantının hedefinin insan hayatını kurtarmak olduğunu söyleyen Toprak, bütün dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan bugünün amacının kalp hastalıklarında farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.
Kalp hastalıklarından korunma yöntemleri, kalp krizinin önemi, kalp krizi ortaya çıktığında ne yapmalı, nasıl davranmalı başlıkları ele alan Toprak, kalp krizinin sebepleri üzerinde bilgilendirmelerde bulundu.
ölümlerin çoğu kalp hastalıklarından kaynaklandığını belirten Toprak, kalp hastalığının öldürücü ve yayığın bir hastalık olmasına rağmen ciddi önlemlerin alınması durumunda ölümlerin azaltılabileceğini söyledi.
Toprak, "Tıpta 20'nin üzerinde branş var. Ve bunların içerisinde kalp ve damar hastalıkları bu bölümlerden biridir. Ancak ölümlere bakıldığında ya da kronik hastalıkların sıralamasına baktığımızda görüyoruz ki bu hastalıkların yaklaşık yarısını kalp hastalıkları oluşturmaktadır. Aynı zamanda tüm ölümlerin yarısının kalp hastalıklarından kaynaklandığı görülmektedir. Bu kadar öldürücü ve yaygın olmasına rağmen bu hastalıkla ilgili önlemler eğer alınırsa bu hastalıklara yakalanma şansı veya bu hastalıktan dolayı çıkan ölümler ciddi düzeyde azaltılabilir." dedi.
Toplantı, soruların cevaplandırılması ile sona erdi. (Emrah Deniz, M. Sıddık Bilge-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyetisyen Zehra Göktaş Asrak, yaz aylarında artan sıvı ve mineral kaybının yalnızca su içerek giderilemeyeceğini belirterek, beslenme düzeninin fermente süt ürünleriyle desteklenmesi gerektiğini vurguladı; ayrıca, yaz mevsimini sağlıklı geçirmek için öğün atlamadan, hafif, düşük tuzlu ve lif oranı yüksek gıdalarla beslenmenin önemine dikkat çekti.
Diş Hekimi Murat İnce, toplumda yaygın olarak yapılan bazı hataların diş sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkiler oluşturduğunu belirtti.
Tıbbi olarak pek çok enfeksiyona karşı etkisi olan sünnetin, yenidoğan döneminde yapılması birçok avantaj sağıyor.
Sosyal medyanın sosyal fobiyi desteklediğini de anlatan Prof. Dr. Tarhan, “Ellerinden düşmeyen tabletler, onların sosyal becerilerinin gelişmesini engelleyerek kaçıngan bir kişilik yapısına yol açıyor. Belki sosyal fobik gibi görünmüyorlar ama tembelleşiyorlar, yetenekleri köreliyor." dedi.