Harran Üniversitesi Hastanesi’nde, Türk Neonatoloji Derneği tarafından yürütülen "Ten Tene Temas Projesi" kapsamında sağlık çalışanlarına eğitim verildi.
Eğitimde, prematüre bebeklerin sağlığına yönelik uygulamaların önemi vurgulandı.
İki gün süren programa Ankara, Hacettepe, Gazi, Ege ve Başkent üniversitelerinden alanında uzman öğretim üyeleri katkı sağladı.
Eğitimin prematüre bebeklerin gelişimine ve anne-bebek bağlanmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.
Harran Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Bilim Dalı’ndan Dr. Ebru Yücesoy Bağdiken, "Ten tene temas, bebeklerin sağlık ve gelişim süreçlerine önemli katkılar sunuyor" dedi.
Hastane Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan ise projeye destek veren Türk Neonatoloji Derneği’ne teşekkür ederek bu alanda farkındalık çalışmalarının süreceğini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uzmanlar, özellikle bebekler ve çocuklarda yaygın olarak görülen alerjinin, ailelerin yaşamını da önemli ölçüde etkileyebildiğine dikkat çekerek tavsiye ve uyarılarda bulundu.
Türkiye genelinde binden fazla kişiyle gerçekleştirilen araştırmaya göre, sonbahar ve kış aylarında halkın yüzde 58'i bitki çayı tüketiminin arttığını ifade ediyor.
Çocuklarda oyun bağımlılığı gibi davranışların artmasının yaygın bir sorun haline geldiğine dikkat çeken uzmanlar, çocuklar boş vakte sahip olduklarından dijital oyunların bu zamanı doldurmanın cazip bir yolu haline gelebildiğini belirtiyor.
Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk; "Monosodyum Glutamat (MSG) yani Çin tuzu, Pakistan’da yasaklandı, birçok ülkede kullanımı kısıtlandı, Dünya Sağlık Örgütünün ‘en zararlı yiyecekler’ listesi içeriklerinde yer alıyor fakat Türkiye’de hala tehlike saçmaya devam ediyor." dedi.