Coronavirus tedbirleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden getirilen vatandaşlar, Ağrı’da KYK yurtlarında karantinaya alındı.
Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yurt dışından kalan vatandaşların ülkeye dönüşleri devam ediyor.
KKTC’den bulunan vatandaşlar, bugün THY'nin tarifeli uçağıyla Ercan Havalimanı’ndan alınarak Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na getirildi.
Havalimanında sağlık taramasından geçirilen 189 vatandaştan 18'inin ateşlerinin yüksek olması nedeni ile tedbir amaçlı Ağrı Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, diğer vatandaşlar ise, Ağrı Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Abdurrahim Arvasi KYK yurduna yerleştirildi.
Ağrı AFAD ekipleri, uçaktan inen vatandaşların valizlerini ve kullandıkları araçları ilaçla dezenfekte etti. 14 gün boyunca karantinada kalacak vatandaşların nasıl davranacaklarıyla ilgili AFAD ekipleri tarafından bilgilendirildi.
14 gün karantina süresi boyunca her gün üç öğün yemek vereceklerini belirten Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, vatandaşların hizmetlerini karşılamaya devam edeceklerini söyledi.
Tatlı, “Bugün Türkiye'ye gelen vatandaşların hepsi KYK yurtlarına yerleştirilecekler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden gelen 189 vatandaşımız, Ağrı Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Abdurrahim Arvasi Öğrenci Yurduna yerleştirildi. Kızılay Ağrı Şubesi olarak günlük üç öğün yemek, çay ve kantin hizmetlerini karşılıyoruz. Yurt dışından geldikleri için 14 günlük karantina süreçleri olacak. Bir aksilik olmaz ise, karantina süreçleri bittiği gibi vatandaşlarımız tekrar evlerine gidecekler.” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Dr. Öğr. Üyesi Kazım Ersin Altınsoy, sıklıkla görülen karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı odaların havalandırılması gerektiğini kaydetti.
Boyun düzleşmesinin uzun süre masa başında çalışan kişilerde sık görülen bir sorun olduğunu belirten Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Op. Dr. İdris Avcı, uygun duruş, düzenli egzersizler ve ergonomik çalışma koşulları ile boyun düzleşmesinin önlenebileceğini ve mevcut şikayetlerin hafifletilebileceğini söyledi.
Gaziantep Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyonu Uzmanı Gülnihan Üstündağ, bulaşıcı bir hastalık olan uyuzun yakın temas yoluyla bulaştığını, bu durumda aile bireylerinin tamamının aynı anda tedavi olması gerektiğini kaydetti.
Gaziantep Şehir Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Kübra Gıran, akran zorbalığının çocuklar üzerindeki etkisi ve çözüm önerilerine dair ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.