Mefruşat kursunda sağlığına kavuştu
Gaziantep’te çeşitli hastalığı nedeniyle birçok ilaç kullanan Hatice Kartal, mefruşat kursuna gelerek sağlığına kavuştu.
Gaziantep’te rahatsızlığı nedeniyle birçok ilaç kullanan Hatice Kartal, hastalığının dermanını mefruşat kursunda buldu. 3 yıldır Şahinbey ilçesinde bulunan Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi’nde açılan mefruşat kursuna katılan Hatice Kartal, mefruşat kursunda ruh halinin düzeldiğini ve bu sayede hastalığını yendiğini söyledi.
Şahinbey Belediyesine bağlı Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi’nde mefruşat kursuna gelerek sağlığına kavuştuğunu anlatan Kartal, kursa katılmadan önce hasta olduğunu, çeşitli ilaçlar kullandığını ve hastalığını 3 yıldır katıldığı mefruşat kursu ile yendiğini belirtti.
Kursta yeni arkadaşlar ve iyi bir çevre edindiğini belirten Kartal, “Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi’nde gelmeden önce hastaydım ve ilaçlar kullanıyordum. Buraya el sanatları kursuna gelmeye başladım. Üç yıldır da buraya kursa geliyorum. El sanatları kursuna gelerek kendi sıkıntılarımı ve şikayetlerimi unuttum ve hastalığımı böylece yendim. Burada yeni arkadaşlar ve iyi bir çevre edindim. Buraya gelmeden önce psikolojim çok bozuktu. Buraya geldikten sonra yaptığım işler bana ilaç gibi geldi. Daha önce iki yıldır kullandığım ilaçları burada edindiğim çevre ve işlerle bırakarak sağlığıma kavuştum.” dedi.
“Kızlarımın çeyizlerini hazırlıyorum”
Kartal, Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi’ne gelerek yeni el işleri öğrendiğini belirterek, “Buraya gelerek daha farklı el işleri öğrendim. Kızlarımın çeyizlerini burada hazırlıyorum. Elimizin altında her türlü imkan var ve bu bizim için büyük bir nimet. Tüm bu imkanları bizlere sunan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederim.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Kaynak, kalp ve damar hastalıklarında önlenebilir risk faktörlerinin kontrol altına alınmasının büyük önem taşıdığını belirtti.
Toplumda sık görülen mide ve karın şişkinliğinin her zaman basit bir sindirim sorunu olmadığını belirten Dahiliye Uzmanı Dr. Elyesa Karaca, şikâyetin bazı önemli sağlık sorunlarının habercisi olabileceğini söyledi.
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte grip ve gribal enfeksiyon vakalarında artış yaşanırken, grip aşısına olan talep de yoğunlaştı. Mardinli Eczacı Ferit Akdağ, vatandaşların grip aşısına yoğun ilgi gösterdiğini ancak artan talep nedeniyle aşıların temininde zaman zaman sıkıntı yaşandığını belirtti.
Acil Yardım ve Afet Uzmanı Salih Acar, boğaza yabancı cisim kaçması sonucu oluşan tıkanmalarda doğru ve zamanında müdahalenin hayati önem taşıdığını belirterek, Heimlich manevrasının uygulanışına ilişkin önemli bilgiler verdi.