Mefruşat kursunda sağlığına kavuştu

Gaziantep’te çeşitli hastalığı nedeniyle birçok ilaç kullanan Hatice Kartal, mefruşat kursuna gelerek sağlığına kavuştu.
Gaziantep’te rahatsızlığı nedeniyle birçok ilaç kullanan Hatice Kartal, hastalığının dermanını mefruşat kursunda buldu. 3 yıldır Şahinbey ilçesinde bulunan Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi’nde açılan mefruşat kursuna katılan Hatice Kartal, mefruşat kursunda ruh halinin düzeldiğini ve bu sayede hastalığını yendiğini söyledi.
Şahinbey Belediyesine bağlı Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi’nde mefruşat kursuna gelerek sağlığına kavuştuğunu anlatan Kartal, kursa katılmadan önce hasta olduğunu, çeşitli ilaçlar kullandığını ve hastalığını 3 yıldır katıldığı mefruşat kursu ile yendiğini belirtti.
Kursta yeni arkadaşlar ve iyi bir çevre edindiğini belirten Kartal, “Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi’nde gelmeden önce hastaydım ve ilaçlar kullanıyordum. Buraya el sanatları kursuna gelmeye başladım. Üç yıldır da buraya kursa geliyorum. El sanatları kursuna gelerek kendi sıkıntılarımı ve şikayetlerimi unuttum ve hastalığımı böylece yendim. Burada yeni arkadaşlar ve iyi bir çevre edindim. Buraya gelmeden önce psikolojim çok bozuktu. Buraya geldikten sonra yaptığım işler bana ilaç gibi geldi. Daha önce iki yıldır kullandığım ilaçları burada edindiğim çevre ve işlerle bırakarak sağlığıma kavuştum.” dedi.
“Kızlarımın çeyizlerini hazırlıyorum”
Kartal, Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi’ne gelerek yeni el işleri öğrendiğini belirterek, “Buraya gelerek daha farklı el işleri öğrendim. Kızlarımın çeyizlerini burada hazırlıyorum. Elimizin altında her türlü imkan var ve bu bizim için büyük bir nimet. Tüm bu imkanları bizlere sunan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederim.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Toptan, yaz aylarında artan çevresel faktörlerin göz sağlığı açısından ciddi riskler oluşturduğunu belirterek, önemli uyarılarda bulundu.
Güneş ışınlarının göz hastalıklarına zemin hazırlayabileceğine dikkat çeken Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), yaz aylarında güneş gözlüğü kullanımının göz sağlığı açısından önemli bir korunma önlemi olduğunun altını çizdi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı denetim ekipleri ve İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri, kent genelindeki market, bakkal, manav ve benzeri ticari işletmelerde fiyat etiketi ile haksız fiyat artışı denetimlerini sıklaştırdı.
Yaz mevsimiyle birlikte artan sıcaklıklar, beslenme alışkanlıklarında önemli değişiklikleri de beraberinde getiriyor. Diyetisyen Sümeyye Şimşek, sıcak havalarda sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.