Mersin’de dilencilik arttı
Suriyeli mültecilerin gelmesiyle birlikte Mersin’de son zamanlarda dilenenlerin sayısında artışın olduğu belirtildi.
Suriyeli sığınmacılarında Mersin'e gelmesiyle birlikte son zamanlarda gözle görülür derecede dilencilikte artmalar gözlendi. Mersinliler, dilenenlerin genelde çocuklarını kullandıklarını ifade ederek, yetkililerin bu konuda duyarsız kalmaması gerektiğini belirtiler.
Dilenciler özellikle merkez caddelerin kavşaklarını tercih ediyor.
Suriyeli çocuklar trafiğe aldırış etmeden, bazı kadınlar ise kucaklarında taşıdıkları bebekleri ile dileniyorlar.
Mersinliler, camilerin avlularını dolduran Suriyeli dilencilerin artık ailece dilendiklerini belirterek, "Baba ve anne yanlarına aldıkları küçük çocukları ile camii avlularında bekleyerek namaz çıkışlarında cemaatten yardım istiyorlar. Bazı kadınlar ise yanlarında getirdikleri ve daha kundakta olan çocukları ile birlikte dilenmekte." İfadelerine yer verdiler.
Mersinliler her geçen gün bu dilenen ailelerin sayısının artığına dikkat çekerek, yetkililerin bu duruma biran önce çözüm bulması talebinde bulundular. (Osman öksüz- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle bitki koruma ürünlerinin satışına sıkı kurallar getirildi. Böcek ve tarım ilaçları artık reçeteyle satılacak, internetten satışı ve reklamı tamamen yasaklandı.
Dünyada ilk kez gerçekleştirilen 5’li ve 6’lı çapraz karaciğer nakilleriyle tıp literatürüne giren İnönü Üniversitesi TÖTM Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Sedat Simavi Ödülleri’nde Sağlık Bilimleri Ödülü’ne layık görüldü.
Batman İl Sağlık Müdürlüğü, üniversite öğrencileri ve personeline yönelik tütün kullanımının sağlık üzerindeki etkilerini konu alan bir bilgilendirme semineri gerçekleştirdi.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Tip 1 diyabet tanısı bulunan iki çocuğa ilk kez insülin pompası uygulaması yapıldı.