Samsun'da 213 kişi tavuktan zehirlendi
Samsun'un Tekkeköy ilçesinde tavuk yedikleri için rahatsızlanan firma ve fabrika işçilerinin sayısı 213'e çıktı.
Samsun'un Tekkeköy ilçesinde tavuk yedikleri için rahatsızlanan firma ve fabrika işçilerinin sayısı 213'e çıktı. Kentteki hastanelerde yoğunluk gözlendi. Baş dönmesi ve kusma şikâyeti hastaneye başvuruların başta gelen belirtisi oldu.
Hayati tehlikenin olmadığı belirtilirken şirkette konu ile ilgisi olanlar emniyetçe ifadeye alındı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle bitki koruma ürünlerinin satışına sıkı kurallar getirildi. Böcek ve tarım ilaçları artık reçeteyle satılacak, internetten satışı ve reklamı tamamen yasaklandı.
Dünyada ilk kez gerçekleştirilen 5’li ve 6’lı çapraz karaciğer nakilleriyle tıp literatürüne giren İnönü Üniversitesi TÖTM Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Sedat Simavi Ödülleri’nde Sağlık Bilimleri Ödülü’ne layık görüldü.
Batman İl Sağlık Müdürlüğü, üniversite öğrencileri ve personeline yönelik tütün kullanımının sağlık üzerindeki etkilerini konu alan bir bilgilendirme semineri gerçekleştirdi.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Tip 1 diyabet tanısı bulunan iki çocuğa ilk kez insülin pompası uygulaması yapıldı.