Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir ilk: QR kodlu hasta bilgilendirme uygulaması
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, hastaların tedavi sürecinde kendilerine verilen bilgi ve önerilere daha kolay ulaşabilmeleri amacıyla QR kodlu hasta bilgilendirme uygulaması başlatıldı.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kamil Öztürk tarafından geliştirilen uygulama, özellikle hemoroid ve anal fissür gibi perianal bölge hastalıklarının tedavi sürecinde kullanılıyor.
Genel Cerrahi Polikliniğine başvuran hastalara, muayene ve tedavi planlamasının ardından QR kod içeren bilgilendirme kartı veriliyor. Hastalar kart üzerindeki QR kodu cep telefonlarıyla okutarak kendilerine daha önce aktarılan tedavi ve evde bakım önerilerine yeniden ulaşabiliyor.
Tedavi önerileri cep telefonundan erişilebilir olacak
Perianal bölge hastalıklarının tedavisinde ilaç kullanımının yanı sıra yeterli sıvı tüketimi, liften zengin beslenme, uygun tuvalet alışkanlıkları ve ıkınmadan kaçınma gibi öneriler de tedavi sürecinin önemli bir bölümünü oluşturuyor.
Muayene sırasında sözlü olarak aktarılan bilgilerin günlük yaşam içerisinde unutulabilmesi nedeniyle geliştirilen uygulamayla hastaların, kendilerine verilen önerileri ihtiyaç duyduklarında tekrar gözden geçirebilmeleri amaçlanıyor.
Hasta-hekim iletişimine dijital destek
Op. Dr. Kamil Öztürk tarafından geliştirilen ve genel cerrahi polikliniğinde bireysel olarak uygulanan sistem sayesinde hastaların yalnızca muayene sırasında değil, tedavinin evde devam ettiği süreçte de doğru ve anlaşılır bilgilere kolayca erişebilmesi hedefleniyor.
Dijital uygulamanın, geleneksel hasta bilgilendirme yöntemlerini destekleyerek hastaların tedavi sürecinde kendilerine verilen önerileri daha kolay hatırlamalarına ve uygulamalarına katkı sağlaması amaçlanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Kaynak, kalp ve damar hastalıklarında önlenebilir risk faktörlerinin kontrol altına alınmasının büyük önem taşıdığını belirtti.
Toplumda sık görülen mide ve karın şişkinliğinin her zaman basit bir sindirim sorunu olmadığını belirten Dahiliye Uzmanı Dr. Elyesa Karaca, şikâyetin bazı önemli sağlık sorunlarının habercisi olabileceğini söyledi.
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte grip ve gribal enfeksiyon vakalarında artış yaşanırken, grip aşısına olan talep de yoğunlaştı. Mardinli Eczacı Ferit Akdağ, vatandaşların grip aşısına yoğun ilgi gösterdiğini ancak artan talep nedeniyle aşıların temininde zaman zaman sıkıntı yaşandığını belirtti.