Siirt’te PTT’ye akın eden vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uymadı
Coronavirus salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi 2 milyon aileye yardım yapılacağı açıklanmasının ardından PTT’ye akın vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Coronavirus (Covid-19) nedeniyle ihtiyaç sahibi 2 milyon aileye biner lira yardım yapılacağını açıklamıştı. Bu kapsamda bulunan vatandaşlar, özel güvenlik ve polisin aldığı tüm önlemlere rağmen bir metrelik sosyal mesafe kuralına uymazken, yardım parasını alabilmek için PTT önünde metrelerce kuyruk oluştu.
Bariyer ve şerit önlemi alındı ama sosyal mesafe korunamadı
İlk aşamada 2 milyon aileye sosyal yardım ödemesi yapılacağını duyuran Bakan Selçuk, bu sosyal yardım paralarının, kimlik numaralarının son rakamlarına göre hesaplara PTT üzerinden yatacağı bildirmişti. Yapılan açıklamaların ardından paralar bugün itibariyle hesaplara yatmaya başladı. Bunun üzerine Siirt Merkez PTT binası önünde parasını almak için bekleyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Özel güvenlik ekipleri ise sosyal mesafeyi korumak adına aralara şerit çekti ve vatandaşlara sık sık uyarılarda bulundu. Ekipler, giriş ve çıkışlarda bariyerlerle önlem aldı.
Sosyal mesafe konusunda şeritler ve bariyerler ile önlemler alınırken, sırayla içeri alınan vatandaşların ateşi ölçüldü. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Parkinson hastalığının genellikle 50-55 yaşlarında ortaya çıktığını ve yalnızca yaşlılıkla açıklanamayan bir artış gösterdiğini vurgulayan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, özellikle tarım ilaçlarına maruz kalma, kuyu suyu kullanımı ve kırsal yaşam gibi çevresel faktörlerin hastalık riskini artırabileceğini söyledi.
Yaz mevsiminin gelmesiyle Mardin’de bisiklet satış ve tamir hizmetlerinde yoğunluk yaşanıyor. Sektör temsilcileri, özellikle çocuk bisikletlerine ilginin arttığını belirtirken, güvenli sürüş için koruyucu ekipman kullanımının önemine dikkat çekti.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde "arter transpozisyonu" tanısı konulan 1 günlük bebek, ileri tedavi için ambulans uçakla İstanbu Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Adli Tıp Kurumu iş birliğiyle düzenlenen “Bağımlılık ve Adli Tıp Sempozyumu” İstanbul’da gerçekleştirildi. Alanında uzman akademisyenler, hekimler, hukukçular ve uygulayıcıların katıldığı sempozyumda; bağımlılığın adli, psikolojik, sosyal ve tıbbi boyutları ele alındı.