Uzman Diyetisyen Ayşe Şura korkmaz, diyet yaptığı halde kilo veremeyen insanların bünyelerine uygun şekilde yemek yemesi ve doğru bir şekilde diyet yapması gerektiğini belirtti.
Zayıflamak isteyip de zayıflayamayan insanların dikkat etmesi gereken hususların olduğuna değinen Korkmaz, "'Yemek yemiyorum ama kilo veremiyorum' gibi klasik cümleler ile diyet yaptığınız halde neden kilo veremediğinizi düşünüyorsanız beslenme şeklinize dikkat etmeniz gerekiyor." dedi.
Dikkat edilmesi gereken hususları dile getiren korkmaz, "Öğün atlıyor olabilirsiniz veya yemek saatleriniz yanlış olabilir. Kabızlık sorununuz olabilir, yeterli lifli besinler tüketmiyor olabilirsiniz. Tek tip besleniyor olabilirsiniz. Örneğin protein ağırlıklı diyet gibi. Yeterli miktarda su tüketmiyor olabilirsiniz. Yeterli uyumuyor olabilirsiniz veya uyku düzeniniz bozuk olabilir. D vitamininiz düşük olabilir. Tiroid hormonlarınız az çalışıyor olabilir. Hareketsiz yaşam şekline sahip olabilirsiniz. İnsülin direnciniz olabilir. Kandaki demir düzeyinde azalma olabilir. Çok fazla yağlı besinler tüketiyor olabilirsiniz veya hayvansal kaynaklı yağları fazla tüketiyor olabilirsiniz." ifadelerini kullandı.
"Aç kalmanız çözüm değildir"
Kilo vermek için düşük kalorili besinlerin tüketilerek aç kalınmasının uygıun bir diyet yöntemi olmadığına değinen korkmaz, ""Ayrıca kendinizi aç bırakarak uygulanan düşük kalorili diyetler kalıcı kilo verme konusunda çözüm değildir. Sağlıklı beslenmek ve sağlıklı diyet yapmak için yeterli miktarda protein, karbonhidrat ve yağ tüketmelisiniz. Diyet kelime anlamı olarak sağlığı korumak veya düzenlemek amacıyla uygulanan beslenme programıdır. Bu sebeple uyguladığınız diyetler, aslında yaşam tarzı değişikliği ile sağlanmalıdır. En doğru beslenme programı ihtiyacınıza uygun, aç kalmadan yasaksız bir şekilde uygulanan beslenmedir." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Boyun düzleşmesinin uzun süre masa başında çalışan kişilerde sık görülen bir sorun olduğunu belirten Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Op. Dr. İdris Avcı, uygun duruş, düzenli egzersizler ve ergonomik çalışma koşulları ile boyun düzleşmesinin önlenebileceğini ve mevcut şikayetlerin hafifletilebileceğini söyledi.
Gaziantep Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyonu Uzmanı Gülnihan Üstündağ, bulaşıcı bir hastalık olan uyuzun yakın temas yoluyla bulaştığını, bu durumda aile bireylerinin tamamının aynı anda tedavi olması gerektiğini kaydetti.
Gaziantep Şehir Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Kübra Gıran, akran zorbalığının çocuklar üzerindeki etkisi ve çözüm önerilerine dair ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.
Çocuklar ve gençler arasında giderek artan akran zorbalığı, öğrencilerin hem okul başarılarını hem de sosyal yaşamlarını olumsuz etkileyen önemli bir toplumsal sorun.