Bakan Koca: Türkiye'de corona virüse rastlanmadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de corona virüse rastlanmadığını açıkladı.
Bugün İran'dan gelen bir yolcu uçağıyla ilgili Tiwtter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'da Corona virüs salgını nedeniyle Türkiye'ye getirilerek, gözlem altına alınan 132 yolcu ve 8 mürettebata yapılan muayenelerde virüse rastlanmadığını belirtti.
Bakan Koca şöyle konuştu: "Tahran'dan özel olarak Türk vatandaşlarını Türkiye'ye taşıyan Türk Hava Yolları'nın uçağının seferi esnasında, özelikle yolculardan bir kısmının Kum ve Meşhed ziyaretleri hikayesi olduğunun öğrenilmesi üzerine, bir kaç yolcuda da ateş olmayıp, öksürük yakınması, soğuk algınlığı olması sebebi ile uçağı Ankara'ya indirme yönünde bir karar aldık."
"Tüm yolcuların ilk muayeneleri yapıldı." diyen Bakan Koca, "İlk muayenede ateşi olan ve hasta olduğu lehine bulgu olan vatandaşımızın olmadığını söylemek istiyorum. Özellikle 140 kişi içinde ateşi olan herhangi bir yolcumuzun olmadığını, sadece 4 hastada öksürük ve 2 hastada boğaz ağrısı yakınmasının olduğunu ve bunların da ateşinin özellikle olmadığını, genel durumlarının iyi olduğunu ifade etmek istiyorum. Tüm numuneler çalışmaya başlandı. Sonuçlar zannediyorum önümüzdeki saatler içerisinde çıkmış olur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdullah Özdemir, yaz aylarında sıkça görülen güneş ve sıcak çarpmasına karşı uyardı. "Güneş çarpması genellikle hafif seyrederken, sıcak çarpması bilinç kaybı ve hatta ölümle sonuçlanabilir" diyen Özdemir, sadece güneşe maruz kalmanın değil, kapalı ve nemli ortamlarda bulunmanın da büyük risk taşıdığına dikkat çekti.
Göz içi basıncının artmasıyla birlikte gelişen göz tansiyonu, sinsice ilerleyerek kalıcı görme kayıplarına neden olabiliyor.
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, devam eden sağlık yatırımları tamamlandığında, Batman'da sağlık hizmetlerinde yüzde 80 oranında rahatlama yaşanacağı öngörüsünde bulundu.
Sıcak havalarda vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, özellikle çocuklar, yaşlılar, hamileler ve kronik hastalığı bulunan bireyler için önemli uyarılarda bulundu.