Bakan Koca: “Vaka sayılarını azaltmada yeterince kararlı, tedbirlerde dikkatli değiliz”

Türkiye’nin 29 Haziran Coronavirus (Covid-19) istatistiğini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek tedbirlere yeterince dikkat edilmediği uyarısında bulundu.
Sosyal medya Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Koca, “Vaka sayımız dünkünden 18, bugün iyileşenlerdense 160 fazla. Yatırılarak tedavi edilenlerle yeni taburcu edilen hastaların sayısı dengede. Yoğun bakımdaki artış olağan düzeyde. Vaka sayılarını azaltmada yeterince kararlı, tedbirlerde dikkatli değiliz.” uyarısında bulundu.
Son 24 saatte 51 bin 14 testin yapıldığını, bin 374 yeni vakanın tespit edildiğini belirten Koca, iyileşen hasta sayısının bin 214 artarak 171 bin 809’a yükseldiğini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Periodontoloji Uzmanı Dt. Nihal Salı, diş ve diş eti hastalıklarının, kalp, böbrek, diyabet gibi pek çok sistemik rahatsızlıkla da bağlantılı olabileceğini belirtti.
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde uzun süredir karın ağrısı ve kabızlık şikâyeti yaşayan 40 yaşındaki kadın hasta, Viranşehir Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 51’i yerli üretim olmak üzere toplam 64 ilacı daha geri ödeme listesine dahil etti.
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeline yönelik olarak, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda "Sigarayı Bırakma Danışmanlığı" semineri düzenlendi.