Diyarbakır’da ‘Diyabet Günü’ etkinlikleri
Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında il genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Diyarbakır'ın bazı işlek merkezlerine ‘Diyabet Salgınını Durduralım' yazılı bez afişler asılarak çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü diyetisyenleri tarafından okullarda bilinç uyandırmak amacıyla ‘Diyabet ve Beslenme' konulu eğitimler düzenlendi. KETEM' de görevli diyetisyenler tarafından bir radyo programı düzenlendi. Yine Halk Sağlığı Müdürlüğü diyetisyenleri tarafından Diyabet konulu televizyon programı düzenlendi.
Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü ana bina ve ek binası önünde, dört merkez TSM ve KETEM binası önünde ücretsiz kan şekeri ölçümleri yapıldı ve diyabet ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.
‘Diyabet Günü' nedeniyle kurulan standları gezen Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Doktor Fatih Mehmet Aslan, diyabet'in son yıllarda Türkiye'de ve dünyada hızla arttığını, bu hastalığın başta göz, böbrek gibi birçok organı etkilediğini, diyabetten korunmak için farkındalık yaratmak adına sağlık çalışanlarına büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.
Aslan, diyabetten korunmak için,özellikle obezitenin diyabet riskini arttıran temel sebeplerden biri olması nedeniyle sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesinin ve düzenli fiziksel aktivite yapılmasının altını çizdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Bayrakçı, soğuk algınlığının sanıldığından çok daha hızlı ilerleyebilen bir enfeksiyon olduğunu belirterek, hastalığın ilk 24 saatinde alınan önlemlerin sürecin seyrini tamamen değiştirebileceğine dikkat çekti.
Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Kaan Demirbaş, havaların soğumasıyla birlikte artan solunum yolu hastalıklarına karşı vatandaşları uyardı. Demirbaş “Doğal veya bitkisel denilen ürünler masum değil. Her madde zehirdir, farkı yaratan dozudur.” dedi.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Yeşilay tarafından "Bağımlılık Köleliktir" temalı seminer düzenlendi. Seminerde bağımlılığa değinen Doç. Dr. Ruhullah Öz, "Bağımlılık, nefsani dürtülerin neticesinde hasıl olan bir idrake tabi olmaktır." dedi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Balıkesir'deki depremde yararlanan 26 vatandaşın taburcu edildiğini duyurdu.