Gaziantep'teki fabrikalarda Covid-19 tarama testleri başladı
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında tarama amaçlı testlerin yapılmasına başlandı.
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, İstanbul ve Kocaeli'nin ardından kentteki Organize Sanayi Bölgesinde de tarama testlerinin başladığını söyledi.
Tarama testlerinin başlamasına destek veren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Gaziantep Valisi Davut Gül olmak üzere milletvekillerine, belediye başkanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür eden Şimşek, şunları söyledi:
"Organize Sanayi Bölgesinde tarama testlerinin yapılmaya başlanması, salgınla mücadelenin daha etkin yapılmasını sağlayacaktır. Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren işletmeler, işçilerin ilk numunelerini almaya başladı. Bundan sonraki süreçte ihtiyaç duyulması halinde gerekli çalışmalar büyük bir özveriyle sürdürülecektir." dedi.

Tarama testlerinin başlamasını çok önemsediklerini vurgulayan Şimşek, "Gaziantepli sanayicilerimiz salgınla mücadelede 14 madde kuralına riayet ederek bu konudaki her türlü tedbiri alarak üretime devam etmenin gayreti içerisinde bulunuyor. Sanayicilerimizin fabrikalarında salgına karşı önlemlerin alınmasında hiçbir tavizde bulunmadıklarını memnuniyetle görmekteyiz. Tarama amaçlı testlerin yapılmaya başlanmasıyla Covid-19 salgını ile mücadelemizi daha etkin bir şekilde sürdüreceğiz." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ailesiyle tatil için gittikleri evde prize anahtar sokan 3 yaşındaki çocuğun yaşadığı olay, evlerde elektrik güvenliğinin önemini gündeme getirdi. Olayı değerlendiren İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, çocukların bulunduğu ortamlarda prizlerin güvenli hale getirilmesi ve kaçak akım rölesi bulunması gerektiğini vurguladı.
ABD’de yapılan araştırmaya göre Haziran 2026-Şubat 2027 arasında El Nino kaynaklı aşırı sıcaklar ve felaketler 451 bin kişinin hayatını kaybetmesine yol açabilir.
Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte grip, nezle ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşanırken, uzmanlar hastalıklardan korunmak için bireysel hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Bir zamanlar ölümcül bakteriyel enfeksiyonları tedavi edilebilir hale getiren antibiyotikler, bakterilerin geliştirdiği direnç mekanizmaları nedeniyle giderek daha fazla zorlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 2023'te laboratuvarla doğrulanmış her 6 bakteriyel enfeksiyondan yaklaşık biri antibiyotiklere dirençliydi.