Profesör Doktor Ahmet Cevizci vefat etti

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Ahmet Cevizci hayatını kaybetti.
Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Ahmet Cevizci, akşam saatlerinde odasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Ahmet Cevizci, odasında geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Cevizci'nin kriz sırasında düştüğü ve kafasında kırık meydana geldiği öğrenildi.
1959 yılında Bursa'da doğan Cevizci, ilk ve orta öğretimini Bursa'da tamamladı. Cevizci, 1978-1982 yıllarında arasında Ankara Üniversitesi Dil-Tarih ve Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü'nde Lisans eğitimini yaptı ve daha sonra Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Ana Bilim Dalı'nda, "Sokratik Diyaloglarda Yöntem" (1984) başlıklı tezi ile Yüksek Lisans, "Platon'un Bilgi Kuramı" (1992) başlıklı tezi ile de Doktora derecesini aldı. Prof. Cevizci; Fransız Hükümet'inden kazandığı bir burs ile 1989-1991 yılları arasında Sorbonne Üniversitesi'nde doktora düzeyinde araştırmalarda da bulundu.
İlkçağ felsefesi, etik, metafizik, genel felsefe tarihi alanlarında çalışan Cevizci'nin yayınlanmış pek çok kitabı ve makalesi bulunuyor.
Cevizci, evli ve iki erkek çocuk babasıydı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Samsun'un Tekkeköy ilçesinde tavuk yedikleri için rahatsızlanan firma ve fabrika işçilerinin sayısı 213'e çıktı.
Şanlıurfa Çölyak Dernek Başkanı ve Çölyak Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 22 yıldır glutensiz beslenen çölyaklı bireylerin yanında olduklarını ve bu mücadelenin sadece bir gün değil, 365 güne yayıldığını vurguladı.
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Birimi, yapay zeka destekli ikinci MR cihazının hizmete girmesiyle birlikte önemli bir dönüşüm yaşadı.
Aile Hekimi Dr. Yavuz Selim Sılay, 9 Mayıs Dünya Çölyak Farkındalık Günü vesilesiyle çölyak hastalığının tanımı, nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.