AK Partili meclis üyesi Alabaş partisinden istifa ettiğini açıkladı
Malatya Büyükşehir ile Yeşilyurt Belediyesi Meclis üyesi Murat Alabaş, yaptığı basın açıklamasıyla AK Parti Malatya İl Teşkilatından istifa ettiğini duyurdu.
AK Parti Malatya İl Teşkilatından istifa etme gerekçesini sıralayan Alabaş, istişare mekanizmasının işletilmediğini, her farklı sesin, soluğun tehdit olarak algılandığını, ortak aklın yok sayıldığını, şeffaflığın sağlanamadığını, bilgiye, birikime, tecrübeye değer verilmediğini, emeğin, fedakârlığın, samimiyetin karşılık bulmadığını yaşayarak gözlemlediğini dile getirdi.
“Siyasetin nasıl acımasızca kişisel ihtiraslara kurban edildiğini gördüm”
Alabaş, “Görev sürem boyunca Yeşilyurt’umuzu en güzel şekilde Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediye Meclisinde temsil etmeye çalıştım. Fakat maalesef 15 ayı geçen süre zarfında yerel siyasi aktörlerle siyaset anlayışımız arasında derin farklılıklar olduğunu üzülerek gördüm. Demokratik siyaset anlayışının kurumsallaştırılmadığını, istişare mekanizmasının işletilmediğini, her farklı sesin, soluğun tehdit olarak algılandığını, ortak aklın yok sayıldığını, şeffaflığın sağlanamadığını, bilgiye, birikime, tecrübeye değer verilmediğini, emeğin, gayretin, fedakârlığın, samimiyetin karşılık bulmadığını yaşayarak gözlemledim. Yerel siyasette hesabiliğin hasbilikten daha çok karşılık bulduğunu gördüm. Sayın Cumhurbaşkanımızın gönül seferberliği başlattığı bu süreçte maalesef yerel siyasi aktörlerin partimize nice emekler veren kendi öz evlatlarının gönüllerini tarumar ettiğini üzülerek müşahede ettim. Ehliyet ve liyakatten daha öte koşulsuz itaatin öncelediğini, vefanın İstanbul’da bir semt adı olarak dahi anılmadığını, ahbap çavuş ilişkisi ile siyasete yön verilmeye çalışıldığını, siyasetin nasıl acımasızca kişisel ihtiraslara kurban edildiğini acı tecrübelerle gördüm.” dedi.
“Bir siyasi hareketin kişisel kaprislere acımasızca kurban edilmesine gönlüm razı olmadı”
Siyasetin hak ve halk için yapıldığına inandığını ama yerel siyasetin Hakkın rızasından ve halkın beklentilerinden her geçen gün uzaklaştığını söyleyen Aladağ, “Gelinen noktada bize anlatılan ve bizleri siyasete ilgi duymaya sevk eden değerlerin, ilkelerin, prensiplerin göz göre göre ayak altı edilmesine, milletimizin umudu olan bir siyasi hareketin kişisel kaprislere acımasızca kurban edilmesine gönlüm razı olmadı. Bu ve benzeri nedenlerle kendime, değerlerime, hizmet etmekten her zaman şeref duyduğum milletime, gönül bağımın her zaman devam edeceği partime olan saygımın gereği yürütmekte olduğum ve bugüne kadar büyük bir onurla siyaset yaptığım AK Parti Malatya İl Teşkilatından istifa ettim.” diye konuştu.
“Cumhurbaşkanımız gönül seferberliği yapın dedikçe gönülleri yıkma seferberliği yapılıyor”
Aladağ, son olarak şunları söyledi: "Ne var ki Malatya AK Parti il yöneticilerine olan güvenim Malatya halkının düşüncelerine paralel olarak bitmiştir. Malatya’da son yerel seçimlerde yüzde 70’lerde olan oyumuz maalesef büyük bir oy erozyonuna uğramıştır. Bugünkü AK Parti Malatya İl Teşkilatı bu durumu tersine çevirebilme ihtimali yoktur. Birisinin çıkıp kral çıplak demesi gerekiyordu. Bende bir sivil toplum kuruluşu başkanı olarak bunu yaptığıma inanıyorum. Cumhurbaşkanımız gönül seferberliği yapın dedikçe Malatya AK Parti İl Teşkilatı gönülleri yıkma seferberliği yapıyor. Bu vesile ile bir kez daha tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı arz ediyor, her zaman milletimin ve hemşerilerimin ve Cumhurbaşkanımızın hizmetinde olduğumu bilmelerini istiyorum.”(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Şahsi Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar'ı Ankara'da kabul etti. Görüşmede, Kıbrıs meselesine yönelik güncel gelişmeler değerlendirilerek Ada'daki kalıcı istikrar yolları ele alındı.
HÜDA PAR Bingöl Karlıova İlçe Başkanlığı, 5. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede Tekin Yıldırak güven tazeledi.
Şahinbey İlçe Kongresi'nde konuşan HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, partilerinin temel misyonunun adaleti hakim kılmak olduğunu vurgulayarak, mevcut çalışmaların yeterli olmadığını ve gayretlerin artırılması gerektiğini söyledi.
HÜDA PAR Bozova İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen kongrede mevcut Başkan Abuzer Özaydın, yeniden ilçe başkanlığına seçildi.