CHP'de Gürsel Erol'un ihracı istendi
CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol'un, alınan kararla kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildi.
CHP'den Elazığ milletvekili seçilen Gürsel Erol, Parti Meclisi toplantısında alınan kararla, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.
CHP MYK, Erol için ihraç talebi kararının çıktığı PM toplantısının ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu Başkanlığında olağanüstü toplandı.
Erol, 24 Haziran seçimlerinin ardından Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yapmış, ayrıca parti genel merkezi önünde oturma eylemi başlatacağını açıklamıştı.
CHP PM üyeleri Erdal Aksünger, Eren Erdem ve Necati Yılmaz da Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yapmıştı ancak bu isimler için bir disiplin süreci işletilmedi.
CHP Tüzüğü'nde kesin çıkarma gerektiren parti suçlarında, "Partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak" maddesi bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şırnak'ın Uludere ilçesi, kış aylarında kömür dumanı nedeniyle büyük bir çevre ve sağlık sorunuyla karşı karşıya. Akşam saatlerinde ilçe merkezine çöken yoğun duman, nefes almayı güçleştiriyor ve bölge halkını endişelendiriyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "2025'te sporcularımız katıldıkları müsabakalarda 1956 altın, 1876 gümüş ve 2 bin 128 bronz olmak üzere toplam 5 bin 960 madalya kazandılar." dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "15 binden fazla envanterlik buluntunun gün yüzüne çıkarıldığı bütün bu arkeolojik çalışmalar için sadece 2025 yılında ayırdığımız kaynak miktarı 3,5 milyar liradır." dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplu ulaşıma yüzde 35 zam yapmasına tepki gösteren HÜDA PAR İl Başkanı Av. Ahmet Karaarslan, kararın dar ve orta gelirli vatandaşların bütçesini daha da zorlayacağını belirtti.