HÜDA PAR Milletvekili Dinç Diyarbakır'da: Biz sahada, milletimizin yanındayız!
HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, merkez Yenişehir ilçesine bağlı Çelikevler, Karakilis ve Çimenler mahallelerinde esnaf, çiftçi ve medrese öğrencileriyle buluştu.
Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Çelikevler, Karakilis ve Çimenler mahallelerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, halkın sorunlarını dinledi.
Ekonomik sıkıntılar, altyapı eksiklikleri ve yerel yönetimlerin hizmet eksiklikleri konusunda vatandaşların taleplerini not aldırdı.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, Yenişehir İlçe Başkanı Mehmet Demir ve il-ilçe yönetiminden oluşan heyetin de kendisine ziyaretlerde eşlik ettiği HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, ilk olarak Çelikevler Mahallesi'nde esnafı ziyaret etti.
Özellikle yerel yönetimlerin ilgisizliğinden muzdarip olduklarını dile getiren esnaf, iş yerlerinde yaşadıkları zorluklar ve belediye hizmetlerindeki aksaklıklar hakkında şikâyetlerini dile getirdi.

"Halkımız hizmet bekliyor, onlar algı peşinde"
Kendisine iletilen sorun ve sıkıntıların ardından kısa bir konuşma yapan Dinç, DEM Partili belediyenin halkın gerçek sorunlarından uzak, ideolojik bir siyaset yürüttüğünü belirterek şunları söyledi:
"Halkımızın temel sorunlarıyla ilgilenmek yerine, sürekli ideolojik gündemlerle meşgul oluyorlar. Vatandaşlarımız hizmet bekliyor, çözüm bekliyor. Ancak onlar, halkın sıkıntılarıyla ilgilenmek yerine algı siyaseti yapıyor. Biz sahada, milletimizin yanındayız. Onların taleplerini dinliyor ve çözüm üretmek için çaba sarf ediyoruz."

Medrese öğrencilerini ziyaret
Ardından aynı mahallede bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), merkezinde eğitim gören medrese öğrencileri ile bir araya gelen HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, burada da talebelerle gerçekleştirdiği sohbette; ilim ile vakıayı birleştiren, ufku açık, toplumla iç içe olan nesillerin inşasını hedefleyen medreselerimizin ve talebelerin varlığının devam etmesi için gayret sarf etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Kırsal mahalle ziyaretleri
Çelikevler Mahallesi'ndeki ziyaretlerini tamamlayan Dinç ve beraberindeki heyet, ardından Yenişehir ilçesine bağlı Dökmetaş (Qerekilîs) ve Çimenler kırsal mahallelerini ziyaret etti.
Dinç'i yoğun ilgiyle karşılayan mahalleliler özellikle tarım ve hayvancılık noktasındaki sorun ve sıkıntıları dile getirdiler.
Kendilerine iletilen sorun ve sıkıntıların çözümü için yetkililerle görüştüklerini belirten Dinç, sadece seçim dönemlerinde değil her zaman vatandaşın müşkülünün giderilmesi için çalıştıklarının altını çizdi.
HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç'in Diyarbakır temaslarının devam edeceği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şırnak'ın Uludere ilçesi, kış aylarında kömür dumanı nedeniyle büyük bir çevre ve sağlık sorunuyla karşı karşıya. Akşam saatlerinde ilçe merkezine çöken yoğun duman, nefes almayı güçleştiriyor ve bölge halkını endişelendiriyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "2025'te sporcularımız katıldıkları müsabakalarda 1956 altın, 1876 gümüş ve 2 bin 128 bronz olmak üzere toplam 5 bin 960 madalya kazandılar." dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "15 binden fazla envanterlik buluntunun gün yüzüne çıkarıldığı bütün bu arkeolojik çalışmalar için sadece 2025 yılında ayırdığımız kaynak miktarı 3,5 milyar liradır." dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplu ulaşıma yüzde 35 zam yapmasına tepki gösteren HÜDA PAR İl Başkanı Av. Ahmet Karaarslan, kararın dar ve orta gelirli vatandaşların bütçesini daha da zorlayacağını belirtti.