Meclis'te devir teslim töreni
İstanbul Belediye Başkanlığına adaylığı nedeniyle TBMM Başkanlığından istifa eden Binali Yıldırım, görevini Celal Adan'a devretti.
AK Parti İstanbul adayı olması nedeniyle TBMM Başkanlığı görevinden istifa eden Binali Yıldırım, görevi "en yaşlı grup başkanvekili" olan Celal Adan'a devretti.
Adan, yeni Meclis Başkanı seçiline kadar TBMM Geçici Başkanı olarak görev yapacak.
Meclis'te yapılan devir teslim töreninde konuşan Binali Yıldırım, "31 Mart tarihinde yapılacak seçimler münasebetiyle 12 Temmuz 2018'den bu yana sürdürdüğüm TBMM Başkanlığı'ndan dün itibariyle çekildim. Görevi değerli başkan vekili İstanbul milletvekili siyasette uzun süre tecrübesi olan değerli kardeşim Celal Adan Bey'e teslim ediyorum. Geçen 7 aylık sürede TBMM'nin yeni döneminde uygun şekilde uzlaşmayı esas alan, daha az münakaşa, daha çok uzlaşma prensibiyle bütün gruplarla uyum içerisinde çalışmaya gayret ettim. Görevi bırakırken gönlüm rahat." dedi.
TBMM mührünü Binali Yıldırım'dan teslim alan Celal Adan ise şunları söyledi:
"Uzun yıllardır tanıdığım Sayın Başkan Türkiye'nin yetiştirdiği önemli bir devlet ve siyaset adamıdır. Sorun değil çözüm üreten bir geleneğe öncülük etmiştir. Sayın Başkan yeri geldiğinde makamları ikinci plana itmiş bir devlet adamıdır. Kendileri memleket, hizmet aşkıyla İstanbul'a hizmet etmek üzere yola çıkmıştır. İstanbul'da yaşayan bir vatandaş olarak bunu şans olarak görüyorum." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Konya İl Başkanlığı 5'inci Olağan Kongresi'nde konuşan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, siyonist işgal rejiminin "Arz-ı Mev'ud" safsatasıyla Türkiye'nin de bir kısmını hedef aldığını belirterek, dünya barışının önündeki en büyük tehdidin siyonizm olduğunu vurguladı.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kayseri’de basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantında fon krizinde kastı ya da ihmali olanlardan hukuk önünde hesap sorulması gerektiğini belirtti.
Rusya’nın Viyana’daki Daimî Temsilcisi Mihail Ulyanov, bazı Batılı yetkililerin diplomatik arenada gayri ciddi davranışlar sergilediğini belirterek, bu tutumların özellikle küçük ölçekli ülkelerde daha sık görüldüğünü söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılması karşılığında İran’ın sunduğu uzlaşı teklifini kesin bir dille reddederek, Tahran’a karşı tarihin en büyük ablukasını uyguladıklarını ve bu hamleyle İran’ın mali kaynaklarını tüketmeye başladıklarını açıkladı.