Sağlık yasası TBMM'de kabul edildi
Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Sağlık alanında düzenlemeler içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Söz konusu kanun teklifinin 5'inci maddesi tartışmalara neden olmuş, ardından ilgili madde olan "Terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu için kamu görevinden çıkarılan doktorlar, diş doktorları ve tıpta uzman olanların yalnızca SGK anlaşması olmayan özel hastanelerde çalışabileceklerine" yönelik hüküm, metinden çıkarılmıştı.
Yasaya göre söz konusu doktorlar SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışabilecek. Ayrıca terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu için kamu görevinden çıkarılan ve güvenlik soruşturması sonucunda kamu görevine alınmayan devlet hizmeti yükümlüsü doktorlar, çıkarma veya göreve alınmama kararının verildiği tarihten itibaren 450 gün sonunda mesleklerini icra edebilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında köye dönüş projelerinin yeniden ve teşvik edici bir biçimde ele alınması gerektiğini belirtti.
HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, dizilerdeki ahlaki çöküntüye ve aileye zarar veren içeriklere dikkat çekerek RTÜK'e çağrıda bulundu.
HÜDA PAR tarafından yayımlanan gündem değerlendirmesinde Gazze'de açlık ve soykırım devam ederken Mısır'ın siyonist terör rejimiyle anlaşma imzalamasına tepki gösterildi. Açıklamada, İslam dünyasına uyanış çağrısında bulunuldu.
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Diyarbakır’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşlardan dinlediği sorun ve talepleri TBMM’de düzenlediği basın toplantısında dile getirdi.