Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Bingöl’ün Karlıova ilçesindeki yüksek rakımlı yaylalarda dikkat çeken bir doğa olayı yaşandı. Dağ keçisi, çobanlarla birlikte yürüyerek alışılmadık görüntüler oluşturdu.
Sabahın erken saatlerinde sürülerini otlatmaya çıkan çobanlara, vahşi doğanın simgelerinden biri olan bir dağ keçisi eşlik etti.
Çobanların cep telefonuyla kayda aldığı görüntülerde, keçinin çobanlarla birlikte yürüdüğü, zaman zaman sürüye yaklaşıp uzaklaştığı görüldü.
İnsanlardan uzak durmasıyla bilinen bu yaban hayvanının, çobanlarla kurduğu bu kısa ama dikkat çekici temas, bölgede hem şaşkınlık hem de hayranlık uyandırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman’da yaşayan 6 yaşındaki Metin Coşkun, biriktirdiği harçlıklarını, Gazze’ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanı yetkililerine teslim etti.
Son semer, son usta, son hatıra… Bursa'da 3 kuşaktır semer üreten ailenin son temsilcisi Kemal Yorutgan, 80 yılı geride bıraktığı mesleğine veda etti.
Malatya'nın Darende ilçesinde doğaya yerleştirilen fotokapana kızıl tilki yakalandı.
1980 yılında Almanya’da doğan ve çocukluk yıllarını İstanbul’da geçiren Hatice Öztürk, taşındığı Bursa'da içindeki çini sevgisini yeniden keşfetti. Osmanlı’dan günümüze uzanan bu köklü sanatla geçmişle günümüz arasında güçlü bir bağ kurduğunu ifade eden Öztürk, çini sanatının sadece estetik bir uğraş değil, kültürel bir miras olduğunu belirtti.