7 Ekim’den bu yana 91 Filistinli gazeteci alıkonuldu

Filistin Esirler Cemiyeti, işgal rejiminin, 7 Ekim 2023'ten bu yana 91 Filistinli gazeteciyi alıkonduğunu bildirdi.
Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria’nın Tulkerim kentinde gazeteci Hazim Nasır’ın alıkonulmasıyla işgal rejiminin Gazze’ye saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana alıkonulan Filistinli gazetecilerin sayısının 91’e yükseldiği belirtildi.
Açıklamada, 6’sı kadın 53 gazetecinin hala rehin olduğu, bunlardan 16’sının ise Gazze Şeridi'nden olduğu ifade edildi.
7 gazetecinin de hapiste olduğunu açıklayan Filistin Esirler Cemiyeti, işgal rejiminin son 24 saatte Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlediği baskınlarda dün akşamdan bu yana en az 22 Filistinliyi alıkoyduğunu kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yemen'deki Ensarullah lideri Abdülmelik Bedreddin el-Husi, perşembe günü yaptığı açıklamada Yemen’in, işgalci siyonist rejim ve Amerika'ya karşı, mazlum Filistin halkına, ümmetin özgür insanlarına ve İran İslam Cumhuriyeti’ne, sarsılmaz desteğini yeniden teyit etti.
Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Ukrayna'nın Sumi, Harkiv ve Donetsk bölgelerinde 6 yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı.
Ukrayna ile Rusya arasında esir takası gerçekleştiği bildirildi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filipinler'deki Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri Hacı Murad İbrahim ile görüştü.