ABD'de Covid-19 salgınında ölü sayısı 610 bin 850'ye yükseldi

ABD'de yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınında ölenlerin sayısı son 24 saatte 130 artarak 610 bin 850'ye çıktı.
Son 24 saatte Coronavirus tespit edilenlerin sayısı 30 bin 334 artışla 34 milyon 431 bin 989'a yükseldi.
California, 3 milyon 903 bini aşkın vaka sayısıyla ülkede ilk sırada yer alırken, bu eyaleti 3 milyon 76 bini aşkın vakayla Texas ve 2 milyon 523 binden fazla vakayla Florida izledi.
Ülkede 162 milyondan fazla kişiye ikinci doz aşı yapıldı.
ABD'de Kovid-19 aşılama istatistiklerini takip eden Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi verilerine göre, 187 milyon 982 binden fazla kişiye ilk doz, 162 milyon 725 binin üzerinde kişiye ikinci doz Covid-19 aşısı yapıldı.
Salgında vaka ve ölü sayısında dünyada ilk sırada bulunan ABD'yi 31 milyon 371 bini aşkın vakayla Hindistan ve 19 milyon 670 binden fazla vakayla Brezilya izliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rotasom ve Çin Ulusal Nükleer Şirketi (CNNC) arasında stratejik ortaklıklar ve karşılıklı yarar sağlayan iş birliğinin geliştirilmesi konularında mutabakat zaptı imzalandı.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in Suudi Arabistan'a düzenlediği resmi ziyaret sırasında Pakistan ve Suudi Arabistan arasında Stratejik Karşılıklı Savunma Anlaşması imzalandı.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin saldırıları nedeniyle Gazze'de son iki günde 40 binden fazla kişinin zorla yerinden edildiğini bildirdi.
İşgal ordusuna ait bir insansız hava aracının (İHA), Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentinde bir aracı hedef alması sonucu iki sivilin şehit olduğu belirtildi.