Ana tropik fırtınası Afrika ülkelerinde etkili oluyor

Afrika kıtasında etkili olan Ana tropik fırtınası nedeniyle onlarca kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi yerinden oldu.
Afrika ülkeleri Mozambik, Malavi ve Madagaskar’da etkili olan Ana tropik fırtınası nedeniyle en az 75 kişi hayatını kaybetti.
Madagaskar’da en az 41 kişinin hayatını kaybettiği, 100 bin kişinin fırtınanın neden olduğu seller nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.
Malavi'de en az 19 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, ülke genelinde elektrik kesintisi yaşanırken, bazı bölgeler afet bölgesi ilan edildi.
Mozambik’te en az 15 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, 20 bin kişinin selden etkilendiği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal ordusundaki kaynaklar Haaretz gazetesine, “HAMAS gücünü artırdı, israil destekli çeteler karşı koyamıyor.” açıklamasında bulundu.
Gazze hükümeti, HAMAS ile işgal rejimi arasında 10 Ekim’de sağlanan ateşkesten bu yana Gazze Şeridi’ne yalnızca 986 insani yardım tırının giriş yaptığını, bu sayının ateşkes anlaşmasında öngörülen miktarın çok altında kaldığını açıkladı.
ABD’de Denver’dan Los Angeles’a giden United Airlines uçağı, 36 bin feet irtifada bir cisimle çarpıştı. Kokpit camı çatladı, bir pilot yaralandı. Başlangıçta “meteora çarptık” sanılan olayın, hava tahmin şirketi WindBorne Systems’a ait bir araştırma balonundan kaynaklandığı ortaya çıktı.
El Cezire televizyonunun “Ma Khafi A’zam” adlı programı, son bölümünde Gazze soykırımına katılan siyonist rejim hava kuvvetlerine bağlı on binlerce askerin bilgilerini kamuoyuyla paylaştı.