Azerbaycan, Rusya'nın tüm kültürel etkinliklerini iptal etti
Azerbaycan Kültür Bakanlığı, Rusya'da bazı Azerbaycanlıların öldürülmesi ve onlara yönelik şiddet dolayısıyla ülkedeki tüm Rus kültürel etkinlikleri iptal ettiklerini duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya Federasyonu'nun Yekaterinburg bölgesinde, Rus kuvvetlerinin Azerbaycanlılara etnik kökenleri nedeniyle yargısız infaz ve şiddet olaylarda bulunduğu; son dönemde benzer vakaların sistematik hal aldığı belirtildi.
Açıklamada, "Bu gerekçelerle; Rusya devlet ve özel kurumlarıyla işbirliği ile Azerbaycan'da düzenlenecek konserler dahil kültürel etkinlikler, festivaller, gösteriler, sergiler, vb. iptal edilmiştir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın katılımıyla gerçekleşen İran konulu Körfez İş Birliği Konseyi (KİK) toplantısının ardından Türkevi'ne gelişi sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu toplantıları için New York'ta bulunan Körfez İş Birliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerin liderleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BM binasında bir araya geldi.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile ABD Başkanı Donald Trump'ın özel temsilcileri Steve Witkoff ve Jared Kushner’in, "ABD’li yetkililerin ısrarlı talebi üzerine" New York’ta görüştüğü belirtildi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Gazze'ye insani yardımların ulaşmadığını belirterek, "Gazze'deki manzara hepimiz için utanç verici" ifadelerini kullandı.