Belarus-Rusya taktik nükleer silah anlaşmasına AB'den kınama
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan açıklamada, AB'nin Moskova ve Minsk yönetimlerinin yaptığı Belarus topraklarında, Rus nükleer savaş başlıklarının konuşlandırılmasına izin veren anlaşmayı kınadığı bildirildi.
Açıklamada, "Bu, daha aşırı derecede tehlikeli tırmanışa yol açacak bir adımdır." ifadesi kullanılarak, Belarus yönetimi, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü yasa dışı ve sebepsiz savaşın suç ortağı" olarak nitelendirildi.
Belarus yetkilileri, söz konusu desteği bir an önce durdurmaya davet edilirken, "Durumu daha da tırmandırmaya yönelik herhangi bir girişim, güçlü ve koordineli bir tepkiyle karşılanacaktır." denildi.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Belarus Savunma Bakanı Viktor Hrenin, bugün, Belarus'ta taktik nükleer silahların konuşlandırılmasına ilişkin belgeler imzalamıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yetkili makamlar, işgal kuvvetlerinin son birkaç gün içinde Uluslararası Kızılhaç Komitesi aracılığıyla Gazze Şeridi'ne getirdiği şehitlerin yeni cenazelerini bugün toprağa verdi.
Sivil savunma ekipleri ve gönüllüler, Gazze Şehri’nin batısındaki El-Kâtibe Meydanı’nda aralarında kimliği belirsiz kişilerin de bulunduğu 60’tan fazla şehidin naaşına ulaştı.
Gazze Şeridi’ndeki tıbbi bir kaynak, 70 binden fazla hepatit (viral karaciğer iltihabı) vakasının kaydedildiğini ve acilen Gazze dışından tedaviye ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.
Zaporojye bölgesi yönetim konseyi üyesi ve “Biz Rusya’yız” hareketinin başkanı Vladimir Rogov, Rus güçlerinin Ukrayna ordusuna ait uzun menzilli ağır saldırı dronlarının fırlatma noktasına geniş çaplı bir saldırı düzenlediğini açıkladı.