Brezilya'daki toprak kaymasında ölü sayısı 33'e yükseldi

Brezilya’nın doğusundaki Pernambuco eyaletinde şiddetli yağışların neden olduğu toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısı 33'e yükseldi.
Brezilya’nın doğusundaki Pernambuco eyaletinde geçtiğimiz pazar gününden bu yana etkili olan şiddetli yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi.
Pernambuco eyaleti Sivil Savunma yetkilileri Recife şehrinde toprak kayması nedeniyle 20 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıklarken, valilik yaşanan felakette toplam can kaybının 33’e yükseldiğini açıkladı.
Yağışların su baskınları ve sele neden olması sonucu eyalette en az bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı, 14 okulun barınak olarak kullanıldığı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hindistan'ın Kerala eyaletinde, beyin yiyen amip olarak bilinen Naegleria fowlerinin sebep olduğu Primer Amibik Meningoensefalit (PAM) nedeniyle bu yıl 19 kişi öldü.
İşgal ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 98 artarak 65 bin 62'ye yükseldi.
İşgal gazetecisi Ben Dror Yemini, işgal medyası Yediot Ahronot'ta yer bulan yazısında, işgal rejiminin Gazze’ye yönelik askeri saldırısını eleştirerek, bunu bir stratejik, politik ve toplumsal başarısızlık olarak tanımladı.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Hollanda'ya gelişmiş orta menzilli füze sistemleri olası satışını onayladığını duyurdu.