Çin yeni uydularını fırlattı
Çin, Çienfan takım uydu ağının parçasını oluşturacak 5. uydu grubunu uzaya gönderdi.
Çin, Alçak Yer Yörüngesi'nde kurduğu, Amerikan SpaceX şirketinin Starlink ağına rakip olmayı hedefleyen Çienfan (Spacesail) takım uydu ağının parçasını oluşturacak 5. uydu grubunu uzaya gönderdi.
Çin Havacılık ve Uzay Bilimi ve Teknolojisi Şirketinden (CASC) yapılan açıklamaya göre, 18 uydudan oluşan grup, "Long March-8 Y6" roketiyle Haynan Adası'ndaki ticari uzay aracı merkezinden uçala gönderildi.
Uyduların planlanan yörünge konumuna yerleştiği belirtildi.
Şanghay Spacecom Uydu Teknolojisi Şirketi (SSST) tarafından geliştirilen Çienfan uyduları, Alçak Yer Yörüngesi'nde kurulan takım uydu ağının parçasını oluşturacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yunanistan'ın Gavdos açıklarında göçmen teknesinin alabora olması sonucu 52 kişi kurtarıldı, en az 25 kişi kayıp.
HAMAS, Oslo Anlaşması'nın işgali ve yerleşim faaliyetlerini derinleştirdiğini ve Filistinliler için özgürlük ve bağımsızlık sağlamadığında dikkat çekti.
Gazze'de sivil savunma ekipleri, yıkılan evlerin enkazı altından 17 şehidin naaşını çıkardı.
Ensarullah Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Suudi Arabistan'ın son 24 saatte Taiz, Lehic, Cevf, Hacce, El Bayda ve Saada'yı hedef alan 58 hava saldırısı düzenlediğini söyledi.