Çin'in doğusunda sel: Çok sayıda kayıp var
Çin'in doğusunda yaşanan şiddetli yağmurların ardından çok sayıda kişi kayboldu.
Yerel yetkililer yaptığı açıklamada, Çin'in doğusundaki Fujian eyaletinde günlerdir süren şiddetli yağışların ardından çok sayıda kişinin halen kayıp olduğunu bildirdi.
Saudel Tayfunu'nun getirdiği şiddetli yağmurlar, Putian şehrinin Chengxiang ilçesine bağlı Huating kasabasında sel felaketine yol açtı. Kasaba yönetiminden bir yetkiliye göre, çok sayıda sakin halen kayıp durumda ancak kesin sayı henüz belli değil. Kasabada 100'den fazla ev yıkıldı.
Perşembe günü öğleden sonra saat bir setin sular altında kalması ve yıkılması sonucu yakındaki köyler sular altında kaldı ve sakinler mahsur kaldı.
Chengxiang Bölgesi'nde toplam 1.261 kişi tahliye edildi ve 30 afet barınağı faaliyete geçirildi.
Bölgede önümüzdeki dört gün boyunca öğleden sonraları sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Nepal’in Çin sınırındaki Rasuwa bölgesi ve çevresinde etkili olan selde hayatını kaybedenlerin sayısı 1287’ye ulaştı. Kayıp 5 bin 83 kişiyi bulmak için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
El Cezire'nin haberine göre, Suudi destekli Yemen hükümet güçleri, Yemen'in güneybatısındaki Taiz vilayetinde gece boyunca şiddetli çatışmaların yaşandığı bazı bölgelerin kontrolünü Ensarullah kuvvetlerine bıraktı.
Avrupa Birliği (AB), hayvancılıkta antibiyotik ve antimikrobiyal ilaç kullanımına ilişkin standartların karşılanmadığı gerekçesiyle Brezilya'dan bazı hayvansal ürünlerin ithalatını askıya alırken, Brasilia yönetimi karara karşılık verme sinyali verdi.
Birleşmiş Milletler’in El Nino’ya ilişkin uyarılarının ardından İngiliz hükümeti, olası elektrik ve su kesintilerine karşı vatandaşlardan evlerinde birkaç günlük gıda ve su bulundurmalarını istedi.