DSÖ: Gazze’nin sağlık sisteminin yeniden inşa edilmesi gerekiyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze’de ateşkesin ardından DSÖ ekiplerinin çalışmalarını artırdığını ve bölgeye 8 kamyon tıbbi malzeme gönderildiğini belirterek, Gazze’nin sağlık sisteminin yeniden inşa edilmesi gerektiğini ifade etti.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de varılan ateşkese ilişkin yaptığı açıklamada, "DSÖ ekipleri, Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana çalışmalarını artırıyor." dedi.
Ghebreyesus, Gazze kentindeki El-Ehli Baptist Hastanesi'nde acil sağlık ekibi görevlendirdiklerini ve Gazze'ye 8 kamyon tıbbi malzeme getirdiklerini kaydetti.
Ghebreyesus, Gazze-Avrupa Hastanesi'ne ve Nasır Hastanesi'ne de ulaştıklarını belirterek, "Sağlık tesislerine erişimin iyileştirilmesi ve misyonlarımızı genişletme olanağı, Gazze genelindeki Filistinlilere acil sağlık desteği sağlama yolunda atılan önemli ilk adımlardır." diye belirtti.
Esirlerin serbest bırakılmaya başlanmasının, son iki yıldır acı çeken herkes için umut verici olduğunu ifade eden Ghebreyesus, Gazze’de yaşanan gelişmelerin doğru yönde atılmış önemli bir adım olduğunu ifade ederek, "Hayat kurtarmak ve sağlık hizmetlerini eski haline getirmek için çalışmalarımızı önemli ölçüde genişletmeye hazırız. Gazze'nin sağlık sistemi onarılmalı ve yeniden inşa edilmeli. Bu kriz bize onu daha iyi, güçlü, adil ve insanların ihtiyaçlarına odaklanan bir şekilde yeniden inşa etme fırsatı sunuyor. Barış, en iyi ilaçtır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Meksika’nın çeşitli bölgelerinde etkili olan şiddetli yağışlar ve seller nedeniyle ülke genelinde en az 64 kişi hayatını kaybederken, 65 kişiden ise hala haber alınamıyor.
Petrol ihracatçısı OPEC+ ülkeleri planlananın üzerinde petrol üretimini artırdı.
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, ABD'nin Tomahawk seyir füzelerini Ukrayna'ya vermesi durumunda bunun herkes için, özellikle de ABD Başkanı Donald Trump için, kötü sonuçlanabileceğini belirtti.