Eski Pakistan İstihbarat Başkanı’na 14 yıl hapis cezası
Pakistan'da askeri mahkeme, İstihbarat Teşkilatının (ISI) eski başkanı Fayiz Hamid’e 14 yıl hapis cezası verdi.
Şu anda cezaevinde bulunan eski Başbakan İmran Han döneminde istihbarat başkanlığı görevini yürüten Fayiz Hamid, askeri mahkeme tarafından 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Pakistan ordusunun açıklamasına göre Hamid, “devlet sırlarını ihlal”, “yetkisini kötüye kullanma”, “siyasi faaliyetlerde bulunma” ve “kişilere haksız zarar verme” suçlarından mahkûm edildi.
İstihbarat teşkilatı, Pakistan ordusunun en güçlü ikinci kurumu olarak kabul ediliyor.
Ordunun açıklamasında şöyle denildi:
“Uzun ve zorlu bir hukuki sürecin ardından mahkeme, Hamid’i tüm suçlamalardan suçlu bularak 14 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı. Hüküm bugün çıkarılmıştır.”
Hamid, 2022’de ordunun desteğini kaybeden İmran Han’ın güvensizlik oylamasıyla başbakanlıktan düşürülmesinden önce onun en güçlü destekçilerinden biri olarak görülüyordu.
Birkaç ay sonra emekliye ayrılan Hamid, Genelkurmay Başkanlığı için potansiyel bir aday olarak da gösteriliyordu. Ardından Pakistan Ordu Yasası’nı “çok sayıda ihlal ettiği” gerekçesiyle suçlandı ve tüm rütbeleri geri alındı.
Hamid, 2021 yılında Taliban’ın Afganistan’da yeniden iktidara gelmesini memnuniyetle karşılayan ilk isimlerden biriydi ve uluslararası güçlerin ülkeden tamamen çekildiği Ağustos 2021’in hemen ardından Kabil’i ziyaret etmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kenya mahkemesi, ABD ile yapılacak 1,6 milyar dolarlık sağlık anlaşmasını veri ihlali endişeleri nedeniyle durdurdu.
Güney Sudan, Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) tarafından ele geçirilen Heglig petrol sahasının güvenliğini sağlamak üzere bir anlaşmaya vardığını açıkladı.
Tayland ile Kamboçya arasında ateşkese rağmen yeniden başlayan sınır çatışmalarında, her iki taraftan toplam 21 kişi hayatını kaybetti
Güney Kore’nin Gwangju kentinde bir kütüphane inşaatında çelik yapının çökmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi enkaz altında kaldı.