Eski Pakistan İstihbarat Başkanı’na 14 yıl hapis cezası
Pakistan'da askeri mahkeme, İstihbarat Teşkilatının (ISI) eski başkanı Fayiz Hamid’e 14 yıl hapis cezası verdi.
Şu anda cezaevinde bulunan eski Başbakan İmran Han döneminde istihbarat başkanlığı görevini yürüten Fayiz Hamid, askeri mahkeme tarafından 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Pakistan ordusunun açıklamasına göre Hamid, “devlet sırlarını ihlal”, “yetkisini kötüye kullanma”, “siyasi faaliyetlerde bulunma” ve “kişilere haksız zarar verme” suçlarından mahkûm edildi.
İstihbarat teşkilatı, Pakistan ordusunun en güçlü ikinci kurumu olarak kabul ediliyor.
Ordunun açıklamasında şöyle denildi:
“Uzun ve zorlu bir hukuki sürecin ardından mahkeme, Hamid’i tüm suçlamalardan suçlu bularak 14 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı. Hüküm bugün çıkarılmıştır.”
Hamid, 2022’de ordunun desteğini kaybeden İmran Han’ın güvensizlik oylamasıyla başbakanlıktan düşürülmesinden önce onun en güçlü destekçilerinden biri olarak görülüyordu.
Birkaç ay sonra emekliye ayrılan Hamid, Genelkurmay Başkanlığı için potansiyel bir aday olarak da gösteriliyordu. Ardından Pakistan Ordu Yasası’nı “çok sayıda ihlal ettiği” gerekçesiyle suçlandı ve tüm rütbeleri geri alındı.
Hamid, 2021 yılında Taliban’ın Afganistan’da yeniden iktidara gelmesini memnuniyetle karşılayan ilk isimlerden biriydi ve uluslararası güçlerin ülkeden tamamen çekildiği Ağustos 2021’in hemen ardından Kabil’i ziyaret etmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, "Müslümanlar bir araya geldiğinde, kötü niyetli dış güçlerin her zorluğuna doğrudan göğüs gerebiliriz." dedi.
Yemen'deki Ensarullah hareketi, Marib vilayetinde konuşlanan Suudi birliklerinin bulunduğu kampı füze ve insansız hava araçlarıyla hedef aldıklarını duyurdu.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Ağustos ayının ilk haftasında işgal ordusunun Suriye'nin güneyindeki Dera ve Kuneytra şehirlerinde 20 baskın ve saldırı düzenlediğini belgeledi.
Siyonist işgal rejimi Lübnan'ın güneyindeki köylere yönelik saldırılarını sürdürürken, aynı zamanda Lübnan ordusunun çalışmalarını engellemeye çalıştı ve bir askerini yaraladı.