Etiyopya'da yolcu uçağı düştü

Etiyopya Hava Yollarına ait bir yolcu uçağı 149 yolcu ve 8 mürettebatıyla düştü.
Etiyopya Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı 149 yolcu ve 8 mürettebatıyla düştü.
Etiyopya'dan Kenya'ya uçan Etiyopya Hava Yolları ait yolcu uçağı henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. Yolcu uçağında 149 yolcu ve 8 mürettebat bulunuyordu.
Etiyopya Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, başkent Addis Ababa'dan kalkan ve Nairobi'ye giden uçağın düştüğü doğrulandı.
Açıklamada, kalkıştan 6 dakika sonra düşen uçakta 149 yolcu ve 8 kişilik mürettebat bulunduğu, kazanın, Addis Ababa'nın 50 kilometre güneyinde Debre Zeit yakınında meydana geldiği belirtildi.
Uçakta 157 kişiden kurtulan olmadığını açıklayan Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmedkazada ve Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerinde bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İsviçre ve Almanya, Avrupa Gökyüzü Kalkanı (European Sky Shield) kapsamında hava savunma sistemlerini ortaklaşa satın alma konusunda anlaşmaya vardı.
Japonya'nın güneybatısında Kagoşima eyaletindeki Şinmoe Yanardağı'nda patlama meydana geldi.
Çin'e ait sahil güvenlik gemilerinin, Doğu Çin Denizi'ndeki tartışmalı Senkaku Takımadaları etrafında Japon ulusal kara sularını ihlal ettiği belirtildi.
Tayland'da eski Kamboçya başbakanıyla gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktıktan sonra görevden alınan Başbakan Paetongtarn Şinavatra'nın yerine yardımcısı ve Savunma Bakanı Phumtham Wechayachai getirildi.