Gazze'de Coronavirus ile mücadele için sağlık ve yardım seferberliği

Gazze'deki Hükümet Bilgi ve Enformasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Coronavirus krizinin başlamasından sonra karantina merkezlerindeki hizmetlerin sürdürülmesi için 5 milyon dolar yardım yapıldığı belirtildi.
Hükümet Takip Konseyi'nin başkanı Muhammed Ivad günlük gelirle geçimini sürdüren dolayısıyla mevcut krizden birinci derecede etkilenen 10 bin aileye yardım amacıyla bir milyon dolar tahsis edildiğini duyurdu. Toplumsal Kalkınma Bakanlığı bu yardımların dağıtılması işini takip edecek.
Hükümette görevli memurların gelirlerinden de hiçbir yerden yardım alamayan ailelere destek için bağışta bulunulduğu belirtildi.
Bu arada sağlık hizmetlerinin desteklenmesi için bu sektörde yeni görevlendirmeler yapılacağı, 339 yeni eleman alınacağı bunlardan 90'ının doktor olacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra Çalışma Bakanlığı vasıtasıyla Sağlık Bakanlığı yararına 300 adet dönemlik iş sözleşmesi yapılmasının planlandığı bildirildi.
Okulların, üniversitelerin ve enstitülerin de yeni bir açıklamaya kadar kapalı kalmaya devam edeceği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Massachusetts eyaletindeki huzurevinde çıkan yangında 9 kişi öldü, onlarca kişi hastaneye kaldırıldı.
Uluslararası tıbbi kuruluş Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Gazze Şeridi'nde temel tıbbi bakım alabilmek için 12 bin kişinin tahliye edilmesi gerektiğini bildirdi.
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, hükümetinin Avrupa Birliği ile işbirliğini derinleştirmeyi planladığını söyledi.
Washington'un NATO müttefiklerine satmayı planladığı ilk silah partisinin yaklaşık 10 milyar dolar değerinde olduğu bildirildi.