İngiltere'de genel seçimler yarın yapılacak

İngiltere'de halk, yarın genel seçimler için sandık başına gidecek.
İngiltere'de halk, mayıs ayındaki erken seçim kararı üzerine yarın sandık başına gidecek.
Birleşik Krallık'ta oy kullanma işlemi yarın yerel saatle sabah 07.00'de başlayacak ve 22.00'ye kadar devam edecek.
Ülkenin Avrupa Birliği'nden ayrıldığı 31 Ocak 2020 tarihinden bu yana gerçekleştirilecek ilk genel seçim olacak 4 Temmuz seçimlerinde halk, Avam Kamarası'nın yeni üyelerini belirleyecek.
Ülkede, 45 milyondan fazla kişinin oy kullanma hakkı bulunuyor.
Oy kullanma sürecinde hilenin önüne geçebilmek amacıyla bu seçimlerde ilk kez, fotoğraflı kimlik ibraz etme zorunluluğu uygulanacak.
Yeni hükümeti kuracak partinin 650 sandalyeli Avam Kamarası'ndaki vekillerin yarısından fazlasının desteğini elde etmesi gerekecek.
Genel seçimlerin 5 yılda bir yapıldığı İngiltere'de son seçim 2019 yılı aralık ayında yapılmış ve eski Başbakan Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti galip gelmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM), Rusya’ya ait insansız hava araçlarının (İHA) Polonya hava sahasını ihlal etmesine yönelik haberlerin büyük bir kaygı ile izlendiğini açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın etkili bir müttefiki ve sıkı bir işgal destekçisi olan Charlie Kirk, bir kampüste düzenlediği açık hava tartışması sırasında yaşlı bir keskin nişancı tarafından boynundan vuruldu.
Fransa'nın Antibes kentindeki bir lisede düzenlenen bıçaklı saldırıda 2 kişi yaralandı.
Yemen'deki Sağlık Bakanlığı, siyonist işgalcilerin bugün başkent Sana ve El Cevf şehrine düzenlediği saldırılar sonucunda ilk belirlemelere göre 9 kişinin şehit olduğu, 118 kişinin yaralandığını bildirdi. Ensarullah yetkilileri ise saldırıların büyük ölçüde engellendiğini duyurdu.