Irak Başbakanı Abdulmehdi: Gösterilerde gerçek mermi kullanıldı
Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, güvenlik güçlerinin, hükümet karşıtı gösterilerde gerçek mermi kullandığını açıkladı.
Birleşmiş Milletler, Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün "göstericilere karşı ölümcül silahların kullanıldığı" yönündeki raporlarına dair Abdulmehdi, "Güvenlik güçleri sadece 10 günlük bir süre zarfında gerçek mermi kullandı. Bu zaten hükümetin olaylarla ilgili açtığı özel soruşturmada yer alıyor." dedi.
Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'den bu yana devam eden gösterilerde hayatını kaybeden gösterici sayısı 319'a, yaralı sayısı ise 15 bine yükseldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 81. oturumunun üst düzeyli haftası çerçevesinde İran heyetiyle görüşmeye hazır olduklarını, ancak görüşmenin henüz planlanmadığını belirtti.
Hindistan'ın Telangana eyaletindeki bir hastanede çıkan yangında 3 bebek hayatını kaybetti.
Litvanya parlamentosu (Seimas), ülkenin topraklarında nükleer silah konuşlandırılması yasağının kaldırılmasını onayladı.
Rusya Savunma Bakanlığı, Harkov bölgesinde kuşatma altındaki geniş bir alanda bulunan 7 yerleşimdeki Ukrayna birliklerine yönelik saldırılar düzenlendiğini açıkladı.