İşgalci siyonist rejim, Batı Şeria’da geniş çaplı saldırılarda çok sayıda Filistinliyi kaçırdı
İşgalci siyonist rejim (IOF), pazartesi gecesi ve salı sabahı Batı Şeria genelinde gerçekleştirdiği geniş çaplı saldırılarda, aralarında gençlerin de bulunduğu çok sayıda Filistinliyi kaçırdı.
Ramallah’ın kuzeybatısındaki Arura kasabasında, işgalci siyonist rejim üç Filistinliyi evlerine düzenlediği saldırılar sonucu kaçırdı. Beitunia kasabasında ise bir genç, yine evine yapılan saldırı sonucu alıkonuldu.
Kalandia Mülteci Kampı’ndan Iyad Bazi isimli bir genç, işgalci siyonist rejim tarafından sorgulanmak üzere çağrıldığı Ofer Askeri Cezaevinde alıkonuldu.
Beytüllahim’in Beit Fajjar kasabasında bir genç, evinde yapılan aramanın ardından alıkonuldu.
Tulkerim’de, şehrin doğu kesimindeki çeşitli mahallelere düzenlenen saldırılarda en az 13 Filistinli kaçırıldı. Alıkonulanlar arasında Nur Şems Mülteci Kampı’ndan zorla yerinden edilmiş ailelerin üyeleri de bulunuyor. Yerel kaynaklar, baskınlar sırasında sivillerin ve tutukluların siyonistlerce darbedildiğini bildirdi.
Nablus’ta, Ras el-Ein Mahallesi’nden bir genç, evine düzenlenen saldırı sonucu kaçırıldı.
El-Halil kent merkezinde bir kişi, El-Fuvar Mülteci Kampı’nda ise sekiz kişi daha kaçırıldı.
Tubas’ta, iki genç, evlerine yapılan saldırılar sonucu işgalci siyonist rejim tarafından alıkonuldu.
Salfit ilinin Kafr ad-Dik kasabasında ise bir Filistinli siyonistlerce darbedilerek yaralandı; bir kişi de kaçırıldı.
Kaçırılan kişilerin akıbetine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Nakliye yollarının abluka altına alınmasının günlük hayatımız üzerinde doğrudan sonuçları var. Fransızlar bunu benzin istasyonlarında bizzat yaşıyorlar; fiyatlar dayanılmaz hale geldi." dedi.
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus güçlerinin gece boyunca düzenlediği saldırıların, Ukrayna ordusunun veri işleme, aktarma ve depolama faaliyetlerinin yanı sıra istihbarat bilgilerini de içeren sunucu operasyonlarını destekleyen en büyük veri merkezini hedef aldığını belirtti.
Pakistan hükümeti, artan yakıt maliyetleri karşısında kamu harcamalarını kısmak amacıyla, Kabine Dairesi tarafından yayınlanan bir bildiriye göre, derhal yürürlüğe girecek yeni bir dizi tasarruf ve yakıt tasarrufu önlemi açıkladı.
Dünya Meteoroloji Örgütü'nün (WMO) yayınladığı yeni bir rapora göre, 2025 yılı dünya genelindeki nehirlerde son otuz yıldan fazla süredir görülen en kurak yıllardan biri oldu.